Speciālo operāciju pavēlniecības turpmāk komandēs jūras kapteinis Zaburdajevs (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: srž. Edgars Grundšteins, Nacionālie bruņotie spēki

Otrdien Nacionālo bruņoto spēku Speciālo operāciju pavēlniecības komandiera svinīgajā maiņas ceremonijā amatā stājies jūras kapteinis Andrejs Zaburdajevs, nomainot līdzšinējo komandieri pulkvedi Normundu Aleksi.

Jūras kapteinis Zaburdajevs dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkus uzsāka 1996.gada 22.oktobrī Speciālo uzdevumu vienībā. Laika posmā no 2011. līdz 2015.gadam viņš ieņēma Speciālo uzdevumu vienības komandiera amatu. Savukārt no 2019.līdz 2020.gadam viņš piedalījās starptautiskajā operācijā un līdz šim pildīja Nacionālo bruņoto spēku vienību pārrauga spēku aizsardzības un drošības jautājumos amatu, paralēli pildot arī Zemessardzes Speciālo uzdevumu vienības komandiera amata pienākumus.

Militāro izglītību Zaburdajevs ieguvis un papildinājis kā Latvijā, tā ārvalstīs. Dienesta laikā Zaburdajevs ir apbalvots ar Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku apbalvojumiem par teicamu dienestu un ieguldījumu Nacionālo bruņoto spēku attīstībā. Tāpat turpmākajā dienestā līdz 2019.gadam Zaburdajevs piedalījies doktrīnu izstrādē un kā instruktors sniedzis atbalstu Lietuvas kara akadēmijā, nodrošinot vidējā līmeņa virsnieku apmācību brigādes līmeņa operāciju plānošanā.

Aleksis Speciālo operāciju pavēlniecības komandiera amatā stājās 2019.gada 13.jūnijā. Komandiera amatā pulkvedis Aleksis turpināja vadīt un nodarbojās ar tikko izveidoto Speciālo operāciju pavēlniecības struktūras attīstību un dokumentālās bāzes sakārtošanu, pilnveidoja esošo infrastruktūru, veicināja Nacionālo bruņoto spēku un Speciālo operāciju pavēlniecības starptautisko atpazīstamību, kā arī uzlaboja sadarbību ar starptautiskajiem partneriem.

"Speciālo operāciju spēki ir viens no valsts aizsardzības stūrakmeņiem. Tāpēc jo īpaši nozīmīgi, ka mūsu bruņoto spēku elitārāko struktūru vadībā ir komandieri, kuriem ir nepieciešamā pieredze, īpašības un prasme. Pulkvedis Aleksis ir lieliski ticis galā ar uzticētajiem pienākumiem, un man nav šaubu, ka jūras kapteiņa Zaburdajeva vadībā Speciālo operāciju pavēlniecība turpinās sekmīgi attīstīties," uzsvēris Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts (NA).

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu