Raidījums: OCTA cenas 2022. gadā augušas vidēji par 20% līdz 25% (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: tommaso79/shutterstock

Pagājušajā gadā OCTA polises cenas pieaugušas par vidēji 20- 25%, norāda Latvijas Apdrošinātāju asociācija. To veicinājis izmaksu pieaugums citās nozarēs, taču apdrošinātāji piebilst, OCTA polišu cenas aizvien ir zemākas nekā pirms kovida pandēmijas, vēsta raidījums "ReTV Ziņas".

OCTA nav vientuļa sala kaut kur ekonomikas okeānā, saka Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins. Arī apdrošināšanas nozari ietekmē kopējā situācija valstī. Tā ir atkarīga no pakalpojumu sniedzējiem, kuriem arī pagājušā gadā izmaksas pieauga.

Kā piebilst apdrošināšanas kompānijās, polises cena gan nav visiem vienāda. Kā tā veidojas, to ietekmē daudz dažādi faktori – būtībā atkarībā no katra transportlīdzekļa īpašnieka prognozētā riska un apdrošināšanas vēstures. Lai arī pērn cenu pieaugums ir bijis, tās tomēr ir zemākas, nekā bija laikā pirms kovida.

OCTA cena konkurences iespaidā sāka samazināties. Tikai 2021. gada nogalē, kad satiksme atkal palielinājās, arī negadījumu biežums, prēmiju apmēri sāka pieaugt. 

Plašāk "ReTV Ziņas" sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu