VIDEO ⟩ Igaunijā dzērājšofera mēģinājums aizbēgt no policijas beidzas grāvī

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pagājušās nedēļas beigās kāds piedzēries šoferis Igaunijā ignorēja likumsargu aicinājumus apstāties un attapās grāvī, vēsta laikraksts "Postimees".

Svētdien, 29. janvārī, Kuresāres likumsargi ap plkst. 23 saņēma zvanu par kādu 26 gadus vecu vīrieti, kurš pie stūres sēdies alkohola reibumā.

Policisti nekavējoties reaģēja uz izsaukumu un pavisam ātri sastapa arī iereibušo autovadītāju. Viņš mierīgi pārvietojās pa nomaļu lauku ceļu līdz brīdim, kad likumsargi viņam pavēlēja apstāties.

Dzērājšoferim gan tas nešķita gana svarīgi un viņš turpināja ceļu. Tiesa, bēgšana ilga vien dažas minūtes, jo iereibušas šoferis iestūrēja grāvī.

Viedo: Dzērājšofera bēgšana no policistiem beidzas grāvī

Kā norādīja Kuresāres policijas pārstāvis Prīts Seps, sēšanās pie stūres alkohola reibumā ir ārkārtīgi bīstama ne tikai pašam šoferim, bet arī apkārtējiem cilvēkiem. Tāpat Seps pauda: "Labi, ka šāds negadījum notika uz nomaļa lauku ceļa, nevis pilsētā, kur ir intensīva satiksme."

Noskaidrojies, ka šis vīrietis no savām kļūdām nemācās, jo par identisku pārkāpumu viņš aizturēts jau iepriekš. Turklāt iepriekšējā reize konstatēta 13. janvārī, nepilnas trīs nedēļas iepriekš. Savukārt 2022. gada janvārī tika tiesāts par fizisku uzbrukumu kādai personai.

Par šīm trim lietām Igaunijas prokuratūra vīrietim piemērojusi 595 stundas sabiedriskā darba, kā arī autovadītāja apliecības atņemšanu uz pieciem mēnešiem. Tāpat viņa pienākumos būt apmeklēt sociālo pāraudzināšanas programmu un divus gadus būt pakļauties uzvedības kontrolei.

Ja vīrietis turpinās pārkāpt likumus, tad atbildīgajām iestādēm ir visas tiesības viņa sodu pārvērst reālā cietumsodā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu