VIDEO Timrots eksperimentē - kā ziemā pa pilsētu ir braukt ar mopēdu (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ne viens vien uzskata, ka pārvietoties ar velosipēdu visu gadu ir atzīstama rīcība. Kāpēc pilsētas apstākļos visu gadu nevarētu braukt arī ar mopēdu? Raidījums "Zebra" devās testa izbraucienā, lai pārliecinātos par priekšrocībām.

50 kubikcentimetru mopēds nepatērē daudz benzīna un ar to nevar attīstīt pārāk lielu ātrumu, lai tas būtu draudīgs faktors. Tāpat, braucot ar mopēdu, nav jāminas un var visai ātri tikt no punkta A līdz punktam B.

Braucot ar mopēdu, kad ārā ir pāris grādi plusos, būtu svarīgi pienācīgi apģērbties, lai nesaldē vējš. Lai braucējam nebūtu pārāk auksti, vislabāk ir nebraukt ātrāk par 40 km/h

Galvenās priekšrocības attiecībā pret auto ir tas, ka uz diviem riteņiem var ātri apbraukt sastrēgumus un izmantot arī sabiedriskā transporta joslas. Tiem, kuriem no rīta jādodas uz darbu, tās varētu būt vērā ņemamas priekšrocības. Būtu gan jāielāgo, ka autovadītāji pa ziemu ir aizmirsuši, ka pa vidu varētu parādīties arī šādi braucēji.

Salīdzinājumā ar velosipēdu mopēds neprasa pārāk lielu fizisku piepūli un jāsvīst nebūs. Te gan jāņem vērā, ka, pārvietojoties pa šoseju, visticamāk, prasītos kāds jaudīgāks braucamais. Tāpēc mopēds būs piemērotāks tieši braukšanai pa pilsētas centru.

Plašāk "Zebras" sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu