Ziemeļkoreja sūtīšot militārpersonas Donbasa atjaunošanas darbos, apgalvo Dienvidkorejas izdevums (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ziemeļkorejas valdība esot pavēlējusi vairākiem Krievijā strādājošiem Ziemeļkorejas uzņēmumiem nosūtīt daļu personāla uz Krievijas okupētajām Ukrainas teritorijām dalībai atjaunošanas darbos, ziņo Dienvidkorejas izdevums “Daily NK”, atsaucoties uz avotiem Krievijā.

Kā liecina “Daily NK” rīcībā esošā informācija, attiecīgu rīkojumu 20.janvārī saņēmušas arī Ziemeļkorejas celtniecības kompānijas “Cholhyon Construction” un “Kumrung Construction”, kas saistītas ar Ziemeļkorejas Aizsardzības ministriju.

Abiem uzņēmumiem uzdots atlasīt vīriešus vecumā no 19 līdz 27 gadiem, ar nosacījumu, ka šie cilvēki ir nevis civilpersonas, bet gan militārpersonas - kareivji vai policisti.

Tāpat viņiem jābūt precētiem un viņu ģimenēm būs jāpaliek Ziemeļkorejā - šādi Ziemeļkorejas varas iestādes plānojot nodrošināties pret iespējamajiem dezertēšanas mēģinājumiem.

Sagaidāms, ka pirmā ziemeļkorejiešu grupa 300 līdz 500 cilvēku sarakstā Krievijas okupētajās Ukrainas teritorijās ieradīsies jau februāra vidū vai līdz martam.

Ziemeļkorejas valdības rīkojumā nav konkrēti minēts, kādi tieši uzdevumi ziemeļkorejiešiem būs jāveic Donbasā, tomēr maz ticams, ka viņi varētu tikt iesaistīti kaujas darbībās.

“Daily NK” uzsver, ka cilvēku sūtīšana uz okupētajām teritorijām nozīmē papildu ienākumus Ziemeļkorejas režīmam. Par darbu Donbasā Krievija ziemeļkorejiešiem varētu maksāt pat trīs reizes vairāk, nekā viņi par līdzīgu darbu saņēma Krievijā. Tomēr tā kā visi ārvalstīs strādājošie ziemeļkorejieši saņem valsts noteiktu algu, visi ārvalstīs gūtie papildu ieņēmumi nonāk Ziemeļkorejas valsts kasē.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu