Valdība izveidojusi komiteju civilās aizsardzības problēmu risināšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars (no kreisās), aizsardzības ministre Ināra Mūrniece, zemkopības ministrs Didzis Šmits, izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, kultūras ministrs Nauris Puntulis, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, iekšlietu ministrs Māris Kučinskis, finanšu ministrs Arvils Ašeradens un veselības ministre Līga Meņģelsone piedalās Ministru kabineta sēdē.
Klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars (no kreisās), aizsardzības ministre Ināra Mūrniece, zemkopības ministrs Didzis Šmits, izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, kultūras ministrs Nauris Puntulis, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, iekšlietu ministrs Māris Kučinskis, finanšu ministrs Arvils Ašeradens un veselības ministre Līga Meņģelsone piedalās Ministru kabineta sēdē. Foto: Evija Trifanova/LETA

Civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēmas darbības efektivitātes izvērtēšanai un uzlabošanai Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šonedēļ parakstījis rīkojumu par Civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēmas tematiskās komitejas izveidošanu, informēja Valsts kancelejā.

Tā ir pirmā tematiskā Ministru kabineta komiteja, par kuru veidošanu valdība vienojās janvāra vidū.

Kariņš skaidro, ka Ministru kabineta tematisko komiteju ieviešana dažādu starpnozaru jautājumu sekmīgai risināšanai veicinās kopīgo darbu pie valdības galvenā mērķa īstenošanas - plašas ekonomikas transformācijas. Pirmā Ministru kabineta tematiskā komiteja izveidota, lai koordinēti risinātu jautājumus civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas jomā.

Saskaņā ar rīkojumu par Civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēmas tematiskās komitejas vadītāju ir iecelts iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS), bet par komitejas locekļiem - finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA), klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars (JV), ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA), veselības ministre Līga Meņģelsone, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS), zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS), satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA) un kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Šīs tematiskās komitejas galvenais uzdevums ir civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēmas darbības efektivitātes izvērtēšana un uzlabojumu piedāvāšana. Tāpat tai ir jāizvērtē apmācību procesa efektivitāte, kā arī jāpārskata valsts un pašvaldību institūciju savstarpējā sadarbība un rīcība krīzes situācijās.

Civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēmas tematiskās komitejas vadītājam ir ne retāk kā reizi pusgadā jāinformē Ministru kabinets par viņa vadītās tematiskās komitejas darba gaitu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu