Savākti nepieciešamie paraksti par drošas gājēju pārejas ierīkošanu Saulkrastos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saulkrasti.
Saulkrasti. Foto: Roberts Moor Photography/Facebook

Iedzīvotāju iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" savākti paraksti iesniegtajam rosinājumam par drošas gājēju pārejas ierīkošanu Saulkrastos.

Kā iniciatīvas pārstāve norādīta Anna Zirne-Blumberga. Ar mērķi, "lai Saulkrasti ir ģimenēm draudzīga un arī droša vieta", ierosinājumā aicināts izveidot drošu gājēju pāreju posmā no Lauku ielas līdz Inčupes ielai pāri Rīgas ielai.

Zirnes-Blumbergas pārstāvētajā iniciatīvā skaidrots, ka pašlaik Rīgas ielas sākumā ir bīstama gājēju pāreja, kas ir uzreiz aiz Saulkrastu pilsētas zīmes. "Tā rada bīstamas situācijas - ir notriekti gan gājēji, gan velosipēdisti, kas centušies šķērsot bīstamo pāreju," skaidrots rosinājuma pamatojumā.

Iniciatīvas autori norāda, ka nedrošo pāreju ir nepieciešams pārcelt tur, kur cilvēki šo ielu tiešām šķērso un kur ir atzīmēts velo ceļš. "Šāda vieta ir Lauku ielas krustojums ar Rīgas ielu," atzīmēts priekšlikuma pamatojumā. Tiek skaidrots, ka Rīgas ielu šajā vietā šķērso arī ģimenes, lai nokļūtu dabas parkā "Piejūra", kas ir atpūtai svarīga vieta Saulkrastos.

"Ņemot vērā, ka vairāku gadu komunikācija ar Saulkrastu domi par gājēju pārejas pārcelšanu ir bijusi nesekmīga, ceram, ka ar iniciatīvu tomēr izdosies to īstenot," teikts rosinājumā.

Jau vēstīts, ka pēc tam, kad parakstu vākšanas process būs noslēdzies, iniciatīvu paredzēts iesniegt Saulkrastu pašvaldībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu