Naktī uz svētdienu avārijā Ludzas novadā izdzisusi viena cilvēka dzīvība

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Naktī uz svētdienu vieglās un smagās automašīnas sadursmē Ludzas novada Cirmas pagastā, bojā gājis cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kā norādīja Valsts policijā, sākotnējā informācija liecina, ka šonakt plkst.00.56 Ludzas novadā, Cirmas pagastā, Cereļevā automašīnai "Audi A6 Avant", iebraucot pretējā braukšanas joslā, notika sadursme ar uz ceļa stāvošu kravas automašīnu "Volvo" ar puspiekabi "Schmitz".

Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā notikuma vietā gāja bojā automašīnas "Audi" vadītājs. Valsts policija skaidro negadījuma apstākļus.

VUGD norādīja, ka šonakt plkst.1.03 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ludzas novada Cirmas pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts, ka notikusi vieglās un smagās automašīnas sadursme.

Izmantojot hidrauliskos instrumentus, no automašīnas atbrīvots viens cilvēks, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi konstatēja nāvi. Plkst.1.39 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 4.februāra plkst.6.30 līdz 5.februāra plkst.6.30, VUGD saņēma 37 izsaukumus - 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien Latvijā reģistrēti 87 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta septiņi cilvēki, informēja Valsts policija.

Piektdien četri cietušie reģistrēti avārijās Kurzemes reģionā, divi Latgalē un viens - Vidzemē. Latgales reģionā bija viens bojāgājušais.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi 17 autovadītājus. Rīgas reģionā aizturēti septiņi autovadītāji alkohola reibumā, pa trim - Zemgalē un Vidzemē, bet pa diviem - Kurzemē un Latgalē.

No šiem vadītājiem 12 pie transportlīdzekļu stūres bija sēdušies tik nopietnā reibumā, ka viņiem piemērots kriminālsods, kā arī vai nu konfiscēs transportlīdzekli, vai arī piedzīs transportlīdzekļa vērtību.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem vakar noformēti 188 protokoli: Rīgas reģionā sodīti 29 autovadītājs, Zemgalē - 38 Vidzemē - 89, Latgalē - 20 autovadītāji, bet Kurzemē - 12. Septiņi vadītāji sodīti par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 705 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu