VIDEO ⟩ "Steidzos uz veikalu!" Igaunijā aptur dzērājšoferi, kurš "lido" ar 200 km/h lielu ātrumu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pagājušajā nedēļā Igaunijas policija apturējusi kādu autovadītāju, kurš netālu no galvaspilsētas Tallinas burtiski lidojis ar vairāk nekā 200 km/h lielu ātrumu, vēsta laikraksts "Postimees".

Steidzīgais šoferis fiksēts trešdienas, 1. februāra, vakarā plkst. 22.26. Vietā, kur atļautais braukšanas ātrums bija 100 km/h, šoferis to pārsniedza divtik - 203 km/h.

Apturot transportlīdzekli, likumsargi ātri vien konstatēja, ka vadītājs pie automašīnas stūres sēdies alkohola reibumā. Tāpat konstatēts, ka 28 gadus vecajam šoferim nav derīgas vadītāja apliecības.

Transportlīdzeklī atradās vēl trīs personas. Šoferis apgalvoja, ka steidzies, lai paspētu uz veikalu. Igaunijas policija uzsver, ka šāda rīcība nav attaisnojama, jo dzērājšoferis apdraudēja ne tikai savu dzīvību, bet arī pārējo pasažieru, kā arī citu satiksmes dalībnieku dzīvības.

Šoferis tika aizturēts, un viņam bija jāstājas Harju apriņķa tiesas priekšā ar skaidrojumu par notikušo. Vīrietim piespriests 25 dienu cietumsods aizturēšanas centrā.

Igaunijas policija pēc šī incidenta uzsver, ka publiskie ceļi nav paredzēti savu braukšanas iemaņu vai transportlīdzekļa spēju pārbaudei. Ceļu satiksmes noteikumi ir visu satiksmes dalībnieku drošības labad.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu