Šogad novērsti 435 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas–Baltkrievijas ārējās sauszemes robežas posms Robežnieku pagastā.
Latvijas–Baltkrievijas ārējās sauszemes robežas posms Robežnieku pagastā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Šogad kopumā novērsti 435 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 36 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana tikusi atļauta, informē Valsts robežsardze.

Aizvadītajā nedēļas nogalē novērsti 79 cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot robežu, savukārt četriem cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana nav liegta.

Jau ziņots, ka pērn kopumā novērsti 5286 cilvēku mēģinājums nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana nav liegta.

Pērn decembra beigās imigranti pāri Baltkrievijas-Latvijas valsts robežai nogādājuši divus Afganistānas pilsoņus ar izteiktām apsaldēšanās pazīmēm un kritisku veselības stāvokli. Viens no Afganistānas pilsoņiem vēlāk miris Rēzeknes slimnīcā.

Uz Latvijas-Baltkrievijas valsts robežas hibrīdapdraudējums no Baltkrievijas varas iestāžu puses joprojām turpinās, iepriekš norādījusi Valsts robežsardze.

Ņemot vērā pastiprinātu nelegālās imigrācijas spiedienu, Latvijas valdība 2021.gadā 10.augustā Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī ir izsludinājusi ārkārtējo situāciju. Ārkārtējā situācija vairākkārt pagarināta un patlaban tā noteikta līdz 10.maijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu