Elksniņš neesot apspriedis politiskās sadarbības iespējas ar Rēzeknes domes priekšsēdētāju Bartaševiču (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš
Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš Foto: Ivars Soikāns/LETA

Nesen partiju "Saskaņa" pametušais Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš nav apspriedis politiskās sadarbības iespējas ar Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču, kuru "Saskaņa" no savām rindām izslēdza, pauda Daugavpils politiķis.

"Loģiski, ka pēc izslēgšanas no "Saskaņas" Bartaševičs plāno savu politisko nākotni, bet mana prioritāte ir un paliek veidot Daugavpils partiju. Šādas pilsētu partijas jau ir pierādījušas, ka spēj gūt labus panākumus pašvaldību vēlēšanās - kā tas notika Liepājā un Valmierā," sacīja Elksniņš.

Bartaševičs pašlaik ir Lielo pilsētu asociācijas vadītājs, līdz ar to bieži tiekoties ar Daugavpils mēru, bet jautājums par politisku sadarbību šobrīd neesot dienaskārtībā, apgalvoja politiķis.

"Saskaņas" valde lēmumu izslēgt Bartaševiču pieņēma 6.februārī, pārmetot viņam partijas diskreditāciju un statūtu pārkāpumus.

Šodien Bartaševičs Latvijas Radio teica, ka vakarā rīkos sanāksmi ar viņa līdzšinējiem partijas biedriem no Rēzeknes, Ludzas un Balvu novadiem, lai kopīgi lemtu par turpmāko politisko rīcību. Viņš apgalvoja, ka esot saņēmis no "Saskaņas" ievēlēto Rēzeknes domes deputātu mutisku atbalstu ar gatavību izstāties no partijas un kopā ar viņu iet jaunu politisko ceļu.

Savukārt Elksniņš pieņēma lēmumu izstāties no partijas "Saskaņa" 26.janvārī un paziņoja, ka sāks veidot jaunu reģionālu politisko spēku. Līdz ar viņu no partijas izstājās arī citi no partijas "Saskaņa" ievēlētie Daugavpils domes deputāti, līdz ar to viņa palikšana amatā netika apdraudēta.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu