Sīrijā no drupām izglābts jaundzimušais; māte gājusi bojā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Sīrijas ziemeļos piecstāvu ēkas drupās izglābtais mazulis.
Sīrijas ziemeļos piecstāvu ēkas drupās izglābtais mazulis. Foto: AP/Scanpix

Pēc zemestrīces, kas pirmdien, 6. februārī, izpostīja Sīriju un Turciju, no kādas mājas drupām Sīrijas ziemeļos izglābta jaundzimusi meitenīte, vēstī ziņu aģentūra AFP.

Brīdī, kad viņa tika atrasta, bērnu ar māti joprojām vienoja nabassaite, ziņu aģentūrai AFP pastāstīja ģimenei pietuvināts avots. Tiek uzskatīts, ka viņas māte mirusi uzreiz pēc dzemdībām.

"Kamēr rakām, dzirdējām brēcienus," aģentūrai AFP otrdien, 7. februārī, pastāstīja bojāgājušās mātes brālēns Halils al Suvadi. "Atrokot gruvešus, atradām mazuli ar neskartu nabassaiti. Mēs to pārgriezām, un mana māsīca viņu aizveda uz slimnīcu."

Foto: AP/Scanpix

Jaundzimusī ievietota bērnu slimnīcā Afrīnas pilsētā. Pediatre Hani Maarufa pastāstīja AFP, ka meitenes veselības stāvoklis ir stabils, neskatoties uz to, ka slimnīcā viņa tika ievesta ar sasitumiem, plēstām brūcēm un hipotermiju.

Suvadi uzskata, ka viņa ir vienīgā izdzīvojusī no savas ģimenes. Viņi dzīvoja piecstāvu daudzdzīvokļu mājā, kuru zemestrīce sagrāva pilnībā.

Foto: AP/Scanpix

Zemestrīcē bojāgājušo skaits Turcijā un Sīrijā trešdien, 8. februārī, pārsniedzis 9500 cilvēkus, glābējiem turpinot ēku gruvešos meklēt izdzīvojušos.

Saskaņā ar amatpersonu un mediķu datiem Turcijā gājuši bojā vismaz 6957 cilvēki, bet Sīrijā upuru skaits pieaudzis līdz 2547.

Tādējādi kopējais zemestrīces upuru skaits abās valstīs sasniedzis 8504.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu