Zelenskis Briselē aicinās paātrināt bruņojuma piegādes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SERGEY DOLZHENKO

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis mudinās Eiropas Savienības (ES) līderus paātrināt bruņojuma piegādes Kijivai, trešdien žurnālistiem sacīja Ukrainas amatpersona.

Sagaidāms, ka Zelenskis ceturtdien apmeklēs ES samitu Briselē.

"Mans prezidents ceļo, lai sasniegtu rezultātus," sacīja Ukrainas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma. "Pirmkārt un galvenokārt, galvenais rezultāts ir ieroči."

Zelenskis mudinās Eiropadomi, kas apvieno 27 ES valstu līderus, "paātrināt bruņojuma piegādes Ukrainai", sacīja amatpersona.

Kā ziņu aģentūrai AFP apliecināja Eiropas diplomāti, Zelenskim samita kuluāros būs divpusējas sarunas ar vairāku ES valstu līderiem, jo viņš zina, ka blokam pašam nav ieroču ko piegādāt.

Ukrainas amatpersona uzsvēra, ka Kijivai steidzami ir nepieciešama munīcija, artilērija, kaujas tanki un reaktīvie iznīcinātāji, lai atvairītu Krievijas uzbrukumu un atjaunotu savu pretuzbrukumu.

Lūgums par reaktīvajiem iznīcinātājiem "nav nereālistisks", un Kijiva cer, ka process virzīsies uz priekšu ātrāk, nekā tas bija ap tanku piegādēm, norādīja amatpersona.

Zelenskis fokusēsies uz valsts centieniem pievienoties ES, kā arī mēģinās nodrošināt plašu atbalstu Kijivas miera plāna priekšlikumiem, sacīja amatpersona.

Viņš atkārtoja aicinājumu, ko Zelenskis pagājušajā nedēļā izteica Briseles amatpersonām, ka oficiālas sarunas par Kijivas pievienošanas blokam būtu jāsāk šogad.

"Mēs negribētu kļūt par birokrātisku šķēršļu ķīlniekiem," sacīja amatpersona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu