Prigožins paziņo, ka "Vagner" vairs nevervēšot ieslodzītos (13)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas militāro algotņu grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgēnijs Prigožins paziņojis, ka "Vagner" karam Ukrainā vairs nevervēšot ieslodzītos, vēsta medijs "Meduza".

"Ieslodzīto uzņemšana privātajā militārajā kompānijā "Vagner" ir pilnībā pārtraukta. Attiecībā uz tiem, kas strādā šobrīd, visas saistības tiek izpildītas," Prigožina atbildi uz žurnālistu jautājumiem publiskoja viņa preses dienests.

Prigožins neatklāja iemeslu, kāpēc "Vagner" pārtraucis vervēt ieslodzītos.

"Vagner" pārstāvji kopš 2022.gada vasaras dodas uz ieslodzījuma vietām un vervē ieslodzītos, lai sūtītu tos uz fronti Ukrainā, piesolot priekšlaicīgu atbrīvošanu. ASV un Lielbritānijas analītiķu aplēses liecina, ka grupējumā "Vagner" līdz šim varētu varētu būt tikuši savervēti ap 40 000 ieslodzīto.

Nevalstiskās organizācijas "Krievija aiz restēm" vadītāja Olga Romanova janvārī lēsa, ka algotņu grupējumā varētu būt tikuši savervēti ap 50 000 ieslodzīto, taču frontē tobrīd palikuši tikai ap 10 000. Pārējie tikuši nogalināti vai ievainoti, pazuduši bez vēsts, dezertējuši vai krituši gūstā.

2022.gada beigās "Vagner" pārstāvji otro reizi apbraukāja ieslodzījuma vietas, kurās iepriekš jau bija vervējuši ieslodzītos, ziņoja medijs "Mediazona".

Iespējams, ieslodzītos sākusi vervēt Krievijas Aizsardzības ministrija. Romanova februārī norādīja, ka ieslodzījuma vietās turpinoties ieslodzīto vervēšana, taču tagad ar to nodarbojoties Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvji.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu