Medijs: "Vagner" atkal vervē ieslodzītos Krievijā, taču gribētāju doties uz fronti Ukrainā ir maz (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: IGOR RUSSAK/REUTERS

Jau kopš pagājušā gada beigām Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" pārstāvji atkārtoti ir sākuši apbraukāt kolonijas, kur vasarā bija savervējuši brīvprātīgos karam Ukrainā, tomēr šobrīd karot gribētāju ir daudzkārt mazāk, vēsta Krievijas neatkarīgais medijs "Mediazona", atsaucoties uz avotiem. 

Ieslodzītie norāda, ka algotņu grupējuma vadītājs Jevgēņijs Prigožins kolonijās vairs neierodas ar helikopteru, bet viņa vietā uz kolonijām tiek nosūtīti zemāka ranga vervētāji. Paši ieslodzītie esot pārstājuši ticēt vāgneriešiem un stāsta, ka agrāk simtiem cilvēku piekrita slēgt līgumus ar "Vagner", bet šobrīd šādu ieslodzīto skaits ir niecīgs.

“Pēdējo reizi (pagājušā gada beigās) ar mums sazinājās cilvēks, kurš atrodas netālu no Bahmutas. Viņš nožēloja došanos uz turieni. Viņš teica, ka vien divdesmit procenti no turp aizbraukušajiem ir dzīvi," izdevumam stāstīja kāds ieslodzītais Urālos.

Precīzs bojāgājušo skaits nav zināms, taču līdz februāra sākumam izdevums bija apstiprinājis 567 savervēto ieslodzīto nāvi. Pasliktinoties iespējām savervēt jaunus ieslodzītos, Prigožins sācis mediju kampaņu, kuras laikā tiek stāstīts par ieslodzītajiem, kuri droši atgriezušies mājās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu