Video ⟩ Sieviete uzņemas rūpes par mirušās māsīcas bērniem; atbalsts pazūd birokrātijas koridoros (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Pie raidījuma "4. studija" vērsās jēkabpiliete Zane Skrīvele, kura pērn oktobra beigās uzņēmās audzināt savas pēkšņi mirušās māsīcas četrus bērnus. Viņa vēlas noskaidrot, vai tiešām, kamēr bāriņtiesa lemj par aizbildnības piešķiršanu, bērniem nepienākas nekāds finansiāls atbalsts.

Zane Skrīvele uzņēmusies atbildību par 17, 16, 14, un 9 gadus veciem bērniem. Jaunākajam bērnam arī tētis ir miris, tāpēc nokārtot aizbildnību Zanei izdevās ļoti ātri. Taču pārējiem trijiem tētis ir sveiks un vesels un iepriekš par saviem bērniem nebija licies ne zinis. Lai arī tēvs bāriņtiesai ir uzrakstījis, ka piekrīt, ka aizbildnību piešķir Zanei, izšķirošā bāriņtiesas sēde joprojām nav notikusi.

Rīgas bāriņtiesā izprot Zanes situāciju, tomēr lietas izskatīšanu pasteidzināt nevar. Turklāt visu sarežģī tas, ka ir iesaistītas divu pašvaldību bāriņtiesas, un katrai no šīm institūcijām ir atšķirīga pieredze un pieeja dažādu situāciju risināšanā.

No Labklājības ministrijas raidījums "4. studija" uzzina, ka ir arī normatīvie regulējumi, kas paredz, kā varētu Zanei jau šobrīd izmaksāt gan ģimenes valsts pabalstu, gan apgādnieka zaudējuma pensiju. Turklāt tas ir bāriņtiesas spēkos.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu