VIDEO ⟩ Spilgts piemērs, kāpēc nekad nevajag veikt apdzīšanu līkumā (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video/TVNET kolāža

Apdzīšana ir viens no bīstamākajiem manevriem ceļu satiksmē, turklāt, ja to mēģina izdarīt līkumā, tas ir vēl daudz bīstamāk. Šādu manevru centās veikt kāds steidzīgs šoferis, taču tas beidzās ar avāriju.

Steiga un apdzīšana ir ārkārtīgi bīstama kombinācija šoferiem, diemžēl daudzi autovadītāji to neapzinās. Neapzinīgo vidū mēdz būt arī jauni un nepieredzējuši autovadītāji, kuri pārāk vieglprātīgi izturas pret dažādiem būtiskiem apstākļiem satiksmē.

Tiesa, šajā video ir grūti pateikt, cik pieredzējis vai nepieredzējis bija zilās "Mazda MX3" vadītājs, taču diez vai tas bija pensionēts sacīkšu braucējs.

Atgriežoties pie video, kadros redzams, ka autovadītājs pēc izbraukšanas no ceļu remontdarbu zonas uzreiz gribēja apdzīt divus citus šoferus, taču pieļāva ļoti rupju kļūdu - to izlēma darīt diezgan asā līkumā.

"Mazda" šoferim bija apgrūtināta redzamība. Pretimbraucoša auto pēkšņa parādīšanās lika pārgalvīgajam šoferim raut stūri pa labi, lai neietriektos otrā mašīnā.

"Mazda" noskrēja no ceļa, ietriecās grāvī un apmeta tajā pirueti. "Mazda" šoferim gan ļoti paveicās, jo pretējā virzienā brauca neatliekamās medicīniskās palīdzības busiņš, kas reaģēja nekavējoties un steidza palīgā.

Pārgalvīgajam šoferim paveicās, jo smagas traumas avārijā viņš neguva. "Mazda" šoferis tika sveikā cauri - vien ar pamatīgu izbīli un sadauzītu auto.

Jācer, ka "Mazda" autovadītājs mācīsies no savām kļūdām un šādus nepārdomātus manevrus ceļu satiksmē vairs neveiks. Lēnāk brauksi, tālāk tiksi - šis video ir senā teiciena spilgts apliecinājums.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu