Krievija karam Ukrainā vervē nomātās Kazahstānas pilsētas iedzīvotājus (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Krievijas nomātās Kazahstānas pilsētas Baikonuras administrācijas vadītājs parakstījis rīkojumu par 260 000 rubļu (3260 eiro) vienreizēja pabalsta izmaksāšanu ikvienam pilsētas iedzīvotājam, kas dosies Krievijas armijas sastāvā doties karot uz Ukrainu, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Vienreizējais pabalsts pienākšoties gan mobilizētajiem, gan tiem pilsētas iedzīvotājiem, kas dosies karot kā brīvprātīgie.

Attiecīgu rīkojumu Baikonuras administrācijas vadītājs parakstījis jau 7.februārī, savukārt pagājušās nedēļas nogalē šai informācijai plašu uzmanību pievērsa Kazahstānas masu mediji.

Rīkojumā teikts, ka vienreizējie pabalsti, kas tiks izmaksāti no pilsētas budžeta, iecerēti kā “sociālā atbalsta instruments”.

Baikonuras pilsēta ir Kazahstānas Baikonuras kosmodroma administratīvais centrs.

Krievija Baikonuras pilsētu un kosmodromu no Kazahstānas nomā kopš 1994.gada. Nomas līgums ir spēkā līdz 2050.gadam, bet nomas maksa ir 115 miljoni ASV dolāru gadā.

Baikonuras pilsētai ir statuss, kas atbilst federālas nozīmes Krievijas pilsētas statusam.

Pēc Krievijas diktatora Vladimira Putina pagājušā gada septembrī izsludinātās mobilizācijas Baikonura paziņoja, ka, ņemot vērā pilsētas īpašo statusu,  karot uz Ukrainu piespiedu kārtā neviens pilsētas iedzīvotājs netikšot sūtīts.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu