Ziemeļkoreja laidusi klajā pastmarkas ar Kima Čenuna meitu (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļkoreja laidusi klajā jaunas pastmarkas, uz kurām attēlota valsts līdera Kima Čenuna meita Kima Džue.

Tiek uzskatīts, ka Kima Džue ir līdera otrais bērns un varētu būt desmit gadus veca. Pastmarka ar viņas attēlu varētu būt vēl viena zīme, kas liecina par viņas gatavošanu nākotnes līdera lomai.

Ziemeļkorejas mediji gadiem ilgi klusēja par Kima bērniem, bet novembrī līderis tika nofotografēts, vērojam ballistiskās raķetes palaišanu kopā ar meitu. Pēc tam Kima Džue vēl vairākas reizes parādījusies sabiedrībā.

Lai gan Phenjana ne reizes nav nosaukusi meitenes vārdu, Dienvidkorejas izlūkdienesti uzskata, ka viņa ir Kima otrā atvase un viņas vārds ir Kima Džue.

Korejas pastmarku korporācija laidusi klajā jaunu pastmarku sēriju par godu 18.novembrī notikušajam raķetes izmēģinājumam, un piecās no pastmarkām redzams Kims kopā ar meitu.

Korporācija pastmarkās redzamo meiteni dēvēja par Kima "mīļoto meitu".

Daži eksperti uzskata, ka meitas parādīšanās sabiedrībā liecina, ka viņa tiek audzināta par nākamo līderi un pastmarkas vēl vairāk nostiprina viņas vietu personības kultā, kas apņem valdošo Kimu ģimeni.

Savukārt citi eksperti norādījuši, ka vēl ir pāragri par to spriest, jo Kims vēl nav pārkāpis 40 gadu slieksni un meitas vārds vēl ne reizes nav oficiāli nosaukts. Ir iespējams, ka meitene tikai tiek izmantota propagandas mērķiem, kamēr Kima vecākais dēls tiek gatavots līdera lomai aiz slēgtām durvīm.

Foto: Ziemeļkorejas diktators militāro parādi pieņem kopā ar meitu

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu