Vai princim Viljamam ir jāpaklanās tētim un jāsauc par "Viņa Majestāti"? (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SIPA/Scanpix, TVNET kolāža

Iedomājies - tu ierodies ciemos pie tēva, tev ir slikts garastāvoklis, jo esi izsēdējies sastrēgumos. Tu esi sastrīdējies ar savu brāli, kuram ir vairāk matu nekā tev, un viņš ir par tevi sarakstījis nievājošu grāmatu. Citiem vārdiem, tu esi princis Viljams, un pēdējais, ko tagad vēlies darīt, ir paklanīties savam tētim, kurš ir Lielbritānijas karalis! 

Jā, karaliskais protokols nosaka, ka pilnīgi visiem, sveicot Lielbritānijas karali Čārlzu III, ir jāpaklanās, bet pat tad, ja tu esi viņa dēls - troņmantnieks? Šī situācija ir nedaudz neskaidra..

Pavērojot pasākumu foto, kas uzņemti pēc notikuma, kad par Lielbritānijas karali pasludināja Čārlzu III, redzams, ka, piemēram, Ziemassvētku koncertā Velsas princese pakniksē Čārlzam III, kamēr princis Viljams ar tēvu sasveicinās saskūpstoties!

​Bet, kā raksta Page 6, tehniski princim Viljamam ir jāpaklanās arī karalienei konsortei - savai pamātei Kamillai. Un tas jādara arī pārējiem karaliskās ģimenes pārstāvjiem - jāpaklanās gan karalim, gan karalienei konsortei. 

Vai Viljamam ir jāuzrunā tēvs ar "Jūsu Majestāte"? Protokols nosaka, ka, sveicot karali, vispirms viņu uzrunā "Jūsu Majestāte", bet pēc tam pāriet uz mazāk formālo "kungs" (Karalienes gadījumā tas bija "Jūsu Majestāte" un pēc tam "kundze"). Tomēr šie noteikumi galvenokārt attiecas uz publisku uzstāšanos, un Viljams, visticamāk, joprojām privāti sauc savu tēvu par "pa" (no vārda papa)

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu