Korupcijas skandāls Rezņikovam nav traucējis saglabāt Ukrainas aizsardzības ministra amatu (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs
Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs Foto: AP/Scanpix

Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs saglabās savu amatu. Tika pieļauts, ka pēc korupcijas skandāla Ukrainas Aizsardzības ministrijā Rezņikovs atkāpsies, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN.

Rezņikovs pauda, ka tieši Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis lūdzis viņu turpināt darbu aizsardzības ministra amatā.

Uz jautājumu, vai Rezņikovs turpmākajos mēnešos plāno palikt aizsardzības ministra amatā, Rezņikovs atbildēja apstiprinoši:

"Jā, tas bija mana prezidenta lēmums."

Aizsardzības ministrs atzinis, atsaucoties uz Zelenska lēmumu, paliks savā amatā.

TVNET jau rakstīja, ka iepriekš avoti ziņoja, ka Rezņikovs varētu pamest savu amatu, jo Aizsardzības ministrija tika ierauta korupcijas skandālā. Tika atklāts, ka ministrija iepērk pārtiku armijai par cenām, kas vairākas reizes pārsniedz mazumtirdzniecības cenas.

"Šonedēļ aizsardzības sektorā nebūs izmaiņas personālā," paziņoja Arahamija.

Taču viņš nepaskaidroja, kādēļ Rezņikovs paliks amatā uz nenoteiktu laiku. Tiek uzskatīts, ka šāds lēmums pieņemts, jo Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska pārstāvētā partija "Sluha narodu" bažījas, ka nespēs iegūt parlamentā pietiekami daudz balsu Rezņikova iecelšanai stratēģisko nozaru ministra amatā.

Mediji ziņo, ka problēmas radušās arī ar nākamā aizsardzības ministra izvēli.

Par Rezņikova sekotāju iecerēts pašreizējais militārā izlūkdienesta vadītājs ģenerālmajors Kirilo Budanovs. Taču viņam nāktos aiziet no armijas, lai ieņemtu aizsardzības ministra amatu.

Ukrainas likumi nosaka, ka tikai civiliepersona var ieņemt aizsardzības ministra amatu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu