Ukraina saņems mazāk "Leopard 2" tanku, nekā solīts, apgalvo Vācijas ministrs (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss
Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss Foto: AP/Scanpix

Rietumu sabiedrotie nespēs apgādāt Ukrainu ar diviem pilniem "Leopard 2" tanku bataljoniem, kā tas tika iepriekš solīts, trešdien, 15. februārī, atsaucoties uz "Bloomberg" informāciju, sacīja Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss.

Šādu paziņojumu aizsardzības ministrs paudis žurnālistiem pēc NATO dalībvalstu aizsardzības ministru tikšanās Briselē.

Vācija un Portugāle ir vienīgās valstis, kuras apņēmušās nosūtīt kaujas tankus "Leopard 2A6". No tiem 14 tankus apsolījusi Berlīne, savukārt trīs - Portugāle. 

“Mēs nesasniegsim bataljona lielumu,” viņš atzina.

Atsaucoties uz Pistoriusa vārdiem, Polijai ir izdevies izveidot "Leopard" kaujas tanku vecās versijas bataljonu ar 30 tankiem, kas ir gandrīz pietiekams skaits, ņemot vērā, ka standarta Ukrainas bataljonā ir 31 tanks. Taču daudzi tanki ir sliktā stāvoklī un pirms nosūtīšanas tiem ir nepieciešams remonts.

Tāpat ministrs piebildis, ka tanki uz Ukrainu varētu tikt nogādāti vien aprīļa beigās. 

Pagājušā mēneša beigās Vācijas kanclers Olafs Šolcs apstiprināja, ka Vācija ar sabiedrotajiem ātrā laikā izveidos divus kaujas tanku bataljonus Ukrainai, taču ASV solīja Ukrainai palīdzēt, piegādājot 31 "M1 Abrams" tanku vienību.

Arī ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins otrdien, 14. februārī, Briselē paziņoja, kuras valstis sākušas gatavot tanku piegādes Ukrainai. Starp nosauktajām valstīm bija Vācija, Polija, Kanāda, Portugāle, Spānija, Norvēģija, Dānija un Nīderlande.

Tomēr dienu vēlāk, 15. februārī, Nīderlandes un Dānijas valdības paziņoja, ka neviena no abām valstīm nepiegādās "Leopard 2" tankus.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu