VIDEO ⟩ "Un vēl "fakuci" parāda!" Daudzi šoferi Pārdaugavā klaji ignorē zīmes un rupji pārkāpj CSN (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Pie raidījuma "Bez tabu" vērsās rīdzinieks Andrejs, kurš visai regulāri Atgāzenes apkaimē novēro bīstamas situācijas.

Andrejs stāsta: "Šeit rīta pīķa stundās lērums autovadītāju ignorē izvietotās ceļazīmes un neatļauti veic kreiso pagriezienu. Un te, protams, rodas avārijas situācijas, strauja bremzēšana un pat stāvēšana uz sliedēm, jo kāds neievēro vai vispār nepārzina ceļu satiksmes noteikumus. Murgs!"

Ierodoties skatītāja norādītajā vietā, raidījums konstatē, ka satiksme šeit ir visai intensīva. Graudu un Cēres ielu atdala dzelzceļa pārbrauktuve. Savukārt abās pusēs pirms sliežu šķērsošanas vietas ir krustojums. Tiesa gan, abās pusēs izvietotas ceļazīmes, kas liedz veikt kreiso pagriezienu.

Tomēr rīta agrumā pirmos pārkāpējus fiksējam uzreiz pēc ierašanās. Ceļu satiksmes likumā noteikts, ka par konkrētās rīkojuma ceļazīmes neievērošanu piemērojams naudas sods – 30 eiro. Turklāt šajā vietā vairāki šoferi aizliegto manevru pat veic, neieslēdzot virziena rādītājus.

Rūpējoties par ceļu satiksmes drošību, raidījuma filmēšanas komanda nostājas tieši pie krustojuma. Par spīti košajai vestei un mikrofonam, kā arī skaidri saredzamai videokamerai uz masīva statīva, atsevišķi autovadītāji turpina ieplānoto maršrutu, veicot neatļauto kreiso pagriezienu. Uz aizrādījumiem dažs atmet ar roku, bet cits nokaunas un nodur galvu. Netrūkst arī šoferīšu, kuri ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu papildina ar runāšanu pa telefonu.

14. februāra rītā asfaltu klāja neliela ledus kārta – ceļš bija slidens. Un drīz vien arī novērojam pārkāpēju rīcības dēļ radītas avārijas situācijas, ko pavada strauja bremzēšana un taurēšana.

Kāda "Mercedes" vadītāja, veicot neatļauto manevru, pat pamanās pār plecu veltīt aizmugurē esošajiem autovadītājiem vidējā pirksta žestu.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu