Bērni veido zīmējumu izstādi, lai savāktu līdzekļus ar asins vēzi slimās skolotājas ārstēšanai

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Sākumskolas skolotājai Gundegai aizvadītā gada pavasarī tika atklāts reti sastopams asins vēža veids – amiliodoze AL. Ar vecāku un sabiedrības atbalstu ir jau savākta liela daļa ārstēšanai nepieciešamā finansējuma, tomēr aizvien vajadzīgi vairāk nekā 22 000 eur. Lai iegūtu trūkstošo naudas summu, palīgā nākuši arī bērni – izveidojot zīmējumu virtuālo izstādi, kurā “ieejas maksa” ir veikts ziedojums ziedot.lv.

Sākumskolas skolotājai Gundegai Kimbarei ir 52 gadi, viņa ir skolotāja Rīgas Franču licejā. Šajā profesijā Gundega nostrādājusi jau 30 gadus un vēlas savu darbu turpināt, un saka: “Ļoti mīlu savu darbu, jo tas man sniedz gandarījumu.” Skolēni savos, īpaši skolotājai veltītajos darbos raksta: “Veselību skolotājai!”, “Katrs varētu ziedot kaut vai vienu eiro,” “Ļoti gribu, lai skolotāja Gundega būtu vesela”. Izstādē ar darbiem piedalījušies bērni no pirmās līdz desmitajai klasei.

Foto: Publicitātes foto

Gundegai aizvadītajā pavasarī tika atklāts reti sastopams asins vēža veids – amiliodoze AL. Būtisks ir fakts, ka to ir izdevies atklāt agrīnā stadijā. Lietojot atbilstošus medikamentus, būs iespējams slimību apturēt, varbūt pat uzveikt.

Ārstu konsilijs ir nozīmējis ārstēšanu ar medikamentu Darzalex, kas nav valsts apmaksāts. Viens iepakojums izmaksā 5129,84 eiro, 23 devām kopā bija nepieciešami 117 986,32 eiro.

Gundegai valsts ir piešķīrusi individuālo kompensāciju 14 228,72 eiro, kas ir 618,64 eiro apmērā par vienu iepakojumu. Tādējādi Gundegai par katru devu nepieciešams pašai maksāt 4 511,20 eiro, bet gadu ilgam kursam – 103 757,6 eiro. Ar vecāku un sabiedrības atbalstu ir jau izdevies savākt lielu daļu nepieciešamā finansējuma, taču palīdzība arvien ir nepieciešama – vajadzīgais ziedojums sastāda vairāk nekā 22 000 eur.

Palīdzēsim Gundegai! Saite uz ziedot.lv pieejama šeit.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu