Latvijas Raidorganizāciju asociācijā ievēlēta jauna valde

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ingemārs Vekteris
Ingemārs Vekteris Foto: Ieva Lūka/LETA

Par Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektoru iecelts līdzšinējais valdes loceklis "Mediju attīstības un pētniecības centrs" valdes loceklis Ingemārs Vekteris, informē asociācijā.

Kopsapulcē asociācijas valdes priekšsēdētājas amatā pārvēlēta "TV3 Group Latvia" valdes locekle Ieva Meļķe. Darbu valdē turpinās arī AS "Radio SWH" komercdirektors Filips Rubenis un AS "TV Latvija" valdes loceklis Klāvs Kalniņš, savukārt pirmo reizi valdē ievēlēta SIA "Radio Skonto LV" valdes locekle Baiba Ābele.

Vekteris norāda, ka Latvijas Raidorganizāciju asociācija darbojas Latvijas mediju ekosistēmu ietekmējošu jautājumu risināšanā. 2023.gadā plānots veidot sadarbību ar līdzīgām organizācijām ārvalstīs, lai efektīvāk risinātu ilgstoši aktuālo jautājumu par starptautisko procesu ietekmi uz Latvijas mediju nozari, to regulāciju un savstarpējo sinerģiju.

Tāpat plānots pievērsties jautājumiem par līdzsvarotu reklāmas tirgu, nozares stratēģijas pilnveidošanu un mediju politikas pamatnostādņu izstrādi. Tiks turpinātas sarunas ar Mediju atbalsta fondu, lai attīstītu mediju atbalsta mehānisma algoritmu, rodot jaunus un papildu veidus nozares atbalsta un attīstības veicināšanai, tostarp digitālai transformācijai.

"Mūsu mērķis ir ilgtspējīga, neatkarīga, ekonomiski stabila un inovatīva nozare, kurai auditorija uzticas, un, kas ir konkurētspējīga ar starptautiskām mediju platformām. Spēcīga mediju vide ir viens no būtiskiem pamatnoteikumiem valsts drošībai un demokrātiskai attīstībai," norāda Vakteris.

Latvijas Raidorganizāciju asociācija apvieno Latvijas lielākos komerciālos elektroniskos plašsaziņas līdzekļus, un tās mērķis ir veidot ilgtspējīgu, starptautiski konkurētspējīgu mediju vidi, kā arī pārstāvēt biedru kopīgās intereses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu