ŅEM VĒRĀ ⟩ Pārkāpumus uz autoceļiem turpmāk fiksēs arī ar meteostaciju kamerām (19)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Automašīnas sastrēgumā uz šosejas
Automašīnas sastrēgumā uz šosejas Foto: Publicitātes foto

No sestdienas, 18. februāra, Valsts policija (VP) ar pielāgotām autoceļu meteostaciju kamerām, neapturot transportlīdzekli, varēs fiksēt transportlīdzekļu vadītāju veiktus atsevišķus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus, ziņo VP.

Ar šiem tehniskajiem līdzekļiem kontrolēs to, vai ir veikta autoceļu lietošanas nodevas maksa jeb iegādāta vinjete, tiem transportlīdzekļiem, kuriem tas nepieciešams. Tāpat šiem transportlīdzekļiem var tikt pārbaudīts, vai ir iegādāta OCTA un veikta tehniskās apskate.

Sākotnēji pārkāpumu kontrole un fiksēšana notiks sekojošās vietās uz valsts galvenajiem autoceļiem:

  • uz autoceļa Rīga (Skulte) – Liepāja (A9) 13,3.km;
  • uz autoceļa A4 Rīgas apvedceļš (Baltezers – Saulkalne) 7,8.km;
  • uz autoceļa Tīnūži — Koknese (P80), 13,4.km ;
  • uz autoceļa Rīga–Jelgava–Lietuvas robeža (Meitene) (A8), 23,0.km.

Autoceļu lietošanas nodeva jeb vinjete ir maksa par Latvijas galveno un reģionālo autoceļu izmantošanu, lai veicinātu to uzturēšanu un attīstību, kā arī, lai veicinātu videi draudzīgāku transportlīdzekļu izmantošanu. Nodevu maksā par valsts galveno un reģionālo autoceļu posmu lietošanu (izņemot to šķērsošanu krustojumos un lietošanu apdzīvotās vietās) ar kravas transportlīdzekļiem, kuru pilna masa ir lielāka par 3000 kilogramiem, un kravas transportlīdzekļiem un to sastāviem, kuru pilna masa ir lielāka par 3500 kilogramiem.​

Ceļa posmi, par kuru lietošanu jāmaksā nodeva, noteikti Autoceļu lietošanas nodevas likuma 1. pielikumā "Valsts galveno un reģionālo autoceļu posmi, par kuru lietošanu maksājama nodeva".

Saskaņā ar Autoceļu lietošanas nodevas likuma 11. pantu, par likumā noteiktā valsts autoceļa posma lietošanu, ja autoceļu lietošanas nodeva nav samaksāta, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa īpašniekam, turētājam vai pārvadātājam no simt līdz divsimt naudas soda vienībām, attiecīgi naudas soda apmērs par šo pārkāpumu var sasniegt 1000 EUR.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu