"Zaļā josta" rīko bateriju savākšanas akciju Rīgā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Sestdien, Starptautiskajā Bateriju dienā, SIA "Zaļā josta" kopā ar inovatīvo depozīta iekārtu risinājumu "WinGo Deposit" aicina Rīgas iedzīvotājus nodot nolietotās baterijas pārstrādei īpašā depozīta aparātā Rīgā, Dzirnavu ielā 74/76, saņemot pretī virtuālos punktus divkāršā apmērā, informēja "Zaļā josta" mārketinga vadītāja Laima Kubliņa.

Kampaņas rīkotāji vēlas uzsvērt izlietoto bateriju pārstrādes nozīmi, kā arī motivēt iedzīvotājus ikdienā atbildīgāk izturēties pret pašu radītiem videi kaitīgo preču atkritumiem.

Kubliņa skaidro, ka ir būtiski izprast izlietoto bateriju potenciālos draudus videi, ja baterijas izmet tām nepiemērotā vietā. Viņa uzsver, ka tā ir cilvēku atbildība un pienākumus nodrošināt, ka baterijas nepiesārņo dabu un neapdraud veselību. "Tādēļ izlietoto bateriju, akumulatoru un elektroierīču, kas satur baterijas, vienīgā pareizā nākotne ir nokļūt atpakaļ savākšanā, lai tās tiktu videi nekaitīgi pārstrādātas un atgrieztas atkārtotā apritē," uzsver "Zaļā josta" pārstāve.

Izlietotās baterijas klasificējamas kā videi kaitīgie atkritumi. Bateriju sastāvā esošās ķīmiskās vielas, smagie metāli, skābes un sārmi padara tās nepiemērotas izmešanai kopā ar sadzīves atkritumiem, kā arī nav pieļaujama bateriju nonākšana vidē vai izmešana šķirošanas konteineros kopā ar iepakojuma atkritumiem.

Izlietoto bateriju savākšanai ir izveidota efektīva sistēma, kur ikvienam iedzīvotājam ir iespēja ērti atbrīvoties no sadzīvē radītiem bateriju atkritumiem, izmetot tos savākšanas kastēs pie lielākajiem tirdzniecības centriem, veikalu ķēdēm, valsts un pašvaldības iestādēs un arī neskaitāmos uzņēmumos, kā arī speciāli ierīkotos videi kaitīgo preču atkritumu pieņemšanas punktos.

Kopš pagājušā gada nogales Rīgā, Dzirnavu ielā 74/76, "Narvesen" telpās ir atklāta unikāla izlietoto bateriju depozīta iekārta "WinGo Deposit", kas ar katru nodoto bateriju ļauj nopelnīt bonusa punktus, kurus var apmainīt pret vērtīgām balvām.

"WinGo Deposit" iekārta ir pirmā Latvijā, kurā ir iespēja ne tikai nodot nolietotās pirkstiņbaterijas un elektroniskās cigaretes, bet arī saņemt par katru nodoto atkritumu vienību bonusa punktus.

Drīzā nākotnē plānots uzstādīt vairāk nekā 25 šādus bateriju atpakaļ savākšanas automātus visā Latvijā, informē "WinGo Deposit" vadītājs Vismands Menjoks.

Akcijas rīkotāji aicina ikvienu nodot izlietotās baterijas "WinGo Deposit" iekārtā Rīgā, Dzirnavu ielā 74/76. Par katru nodoto pirkstiņbateriju tiek piešķirti pieci bonusa punkti, savukārt šodien nodotās baterijas ļaus nopelnīt bonusa punktus divkāršā apmērā.

Balvas akcijas dalībniekiem sarūpējis arī "Narvesen", aicinot piedalīties momentloterijā.

Akcijā tiek pieņemtas nolietotas pirkstiņbaterijas A, AA un AAA, kas tālāk tiek nogādātas atkārtotā pārstrādē. Par nodotajām baterijām tiek piešķirti bonusa punkti, kurus varēs apmainīt pret gardu kafiju, koplietošanas auto braucieniem vai pat braucienam ar "Teslu".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu