Zelenskis uzaicinājis Orbānu apmeklēt Ukrainu (1)

LETA/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzaicinājis Ungārijas premjerministru Viktoru Orbānu apmeklēt Ukrainu, paziņojis prezidenta kancelejas vadītāja vietnieks Ihors Žovkva, apstiprinot Ungārijas medijos iepriekš izskanējušo informāciju.

Pēc viņa teiktā, 9.februārī vizītes laikā Briselē Zelenskis tikās ar Orbānu vairāku citu Eiropas līderu lokā.

"Tiešām, Ungārijas premjerministrs bija pirmais, kas piegāja pie Ukrainas prezidenta un paspieda viņam roku," sacīja Žovkva.

Šīs īsās tikšanās laikā Zelenskis ar Orbānu pārrunāja Ukrainas eirointegrācijas jautājumus un "sadzirdēja konstruktīvu" atbildi.

"Ukrainas prezidents vairākkārt ir aicinājis premjerministru Viktoru Orbānu ierasties Ukrainā, Kijivā. Apsēsties pie galda un runāt par visiem aspektiem, arī par tiem, kas satrauc Ungāriju. Mēs esam gatavi piedāvāt savas pieejas, kā to atrisināt," sacīja Žovkva.

Orbāns, kurš pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā uzturēja ciešas attiecības ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, atsakās sūtīt Ukrainai ieročus un laist tos caur valsts teritoriju, tā vietā aicinot nekavējoties panākt pamieru un sākt miera sarunas, kā arī atcelt pret Krieviju noteiktās sankcijas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu