Turcijas zemestrīcē cietušie saņems nākamo palīdzības kravu no Latvijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Pirmdien, 20. februārī, tiks nodota nākamā humānās palīdzības krava ar vēl 22 pārvietojamām tualetēm un sabiedrības ziedojumiem Turcijas zemestrīcē cietušajiem,  informēja "Ziedot.lv" Komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne.

Aptuveni nedēļas laikā Latvijas iedzīvotāji un uzņēmumi Turcijas zemestrīcē cietušajiem saziedojuši 106 321 eiro.

13. februārī, uz Turciju jau aizlidoja par ziedojumiem iegādātās siltās segas, savukārt, 17. februārī ar kravas mašīnu uz Turciju ceļu uzsāka humānās palīdzības krava ar pieciem konteineriem, 20 pārvietojamām tualetēm, ģeneratoriem un guļammaisiem.

"Ziedot.lv" ar Turcijas vēstniecību Latvijā aicina turpināt palīdzēt, jo vajadzības zemestrīcē cietušajiem iedzīvotājiem būs nepieciešamas ilgstoši. Šobrīd cietušie cilvēki ir izmitināti pagaidu teltīs, konteineros, un tie arī ir visaktuālāk nepieciešami, tāpat kā ģeneratori un sildītāji, lai sniegtu aukstajās naktīs siltumu un pārvietojamās tualetes un vannas istabas, lai cilvēkiem būtu iespējas cilvēcīgas higiēnas iespējas.

Biedrība "Tavi draugi" Ventspils ielas noliktavā pieņem iedzīvotāju ziedojumus, kas tiek sašķiroti, rūpīgi sapakoti un regulāri nodoti nogādei ar nākošo avio reisu uz Turciju. Ziedojumus tiek lūgts iepakot caurspīdīgos maisos ar norādēm par saturu.

Jau vēstīts, ka Turciju un Sīriju šomēnes satricināja divas spēcīgas zemestrīces, no kurām lielākā bija 7,7 magnitūdu stipra. Nelaimē gājuši bojā vairāki desmiti tūkstošu cilvēku un daudzi palika bez pajumtes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu