Sekojot "Twitter" piemēram, "Instagram" un "Facebook" ieviesīs maksu par profila verifikāciju (9)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Stephen Lam / REUTERS

Sociālajos tīklos "Instagram" un "Facebook" tiks ieviesta mēneša maksa par speciālu atzīmi - "zilo ķeksīti" -, kas apstiprina profila autentiskumu, paziņojis uzņēmums "Meta".

Jaunais pakalpojums "Meta Verified" maksās 11,99 vai 14,99 ASV dolārus mēnesī. Austrālijā un Jaunzēlandē pakalpojums būs pieejams jau šonedēļ.

"Meta" vadītājs Marks Zakerbergs paziņojis, ka tādā veidā tikšot uzlabota platformu drošība un veicināts autentisks saturs tajās.

"Meta" maksas abonements sākumā būs pieejams privātpersonām, bet vēlāk arī uzņēmumu kontiem. Lai kontu varētu verificēt, "Instagram" un "Facebook" lietotājvārdam būs jābūt tādam pašam kā valdības izdotā personu apliecinošā dokumentā, kā arī profila foto jābūt redzamai sejai.

Maksas abonentu kontu veidotais saturs tiks parādīts plašākam cilvēku lokam un tiem būs vieglāk pieejama klientu apkalpošana, norādījis uzņēmums "Meta".

2022.gada novembrī sociālā tīkla "Twitter" īpašnieks Īlons Masks ieviesa "Twitter Blue" - ikmēneša maksājumu par profila verificēšanu. Pirms tam zilie ķekši sociālo tīklu platformās tika piešķirti sabiedrībā pazīstamu cilvēku kontiem, lai tos varētu atšķirt no viltvāržiem.

"Meta" sola, ka kontiem, kuriem iepriekš piešķirts zilais ķeksis, tas netikšot atņemts.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu