Japāna sola Ukrainai papildu 5,5 miljardus dolāru (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Japāna sniegs Ukrainai papildu finansiālo palīdzību 5,5 miljardu dolāru (5,15 miljardu eiro) apjomā, pirmdien pavēstījis Japānas premjerministrs Fumio Kisida.

Japāna jau sniegusi Ukrainai finansiālo palīdzību 600 miljonu dolāru apjomā, kā arī vairākus simtus miljonus dolāru vērtu ārkārtas humāno palīdzību.

Bet "joprojām ir nepieciešams atbalstīt cilvēkus, kuru dzīves karš ir iznīcinājis, un atjaunot iznīcināto infrastruktūru," Tokijā domnīcas rīkotā simpozijā sacīja premjers.

"Mēs esam nolēmuši sniegt papildu finansiālo palīdzību - 5,5 miljardus dolārus."

Kisida arī paziņoja, ka piektdien, Krievijas pret Ukrainu izvērstā pilna mēroga kara pirmajā gadadienā, rīkos G7 valstu līderu un Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska videokonferenci.

"Japāna šogad kā G7 prezidējošā valsts un ANO Drošības padomes nepastāvīgā dalībvalsts atbalstīs Ukrainu tās cīņā pret Krievijas agresiju un vadīs pasaules centienus, lai uzturētu brīvu un atvērtu starptautisko kārtību, kas balstīta likuma varā," sacīja Kisida.

Kopš Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzsāka uzbrukumu, Japāna Ukrainai nosūtījusi aizsardzības ekipējumu un piedāvājusi patvērumu cilvēkiem, kas bēg no konflikta.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu