VIDEO ⟩ Valdemāra ielā policista uzstādīta barjera uzkrīt auto. Kurš par to atbildēs? (8)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pie portāla TVNET vērsās kāds lasītājs ar video, kurā redzams, kā kāds policists kārto norobežojošās barjeras un viena no tām uzkrīt uz automašīnas. Sazinājāmies ar Rīgas pašvaldības policiju (RPP), kas skaidroja situāciju.

Lasītājs norādīja, ka video uzņemts Krišjāņa Valdemāra un Alojas ielas posmā, kas pašlaik automašīnām ir slēgts. Kadros redzams, kā divi likumsargi dodas sacelt atpakaļ norobežojošās barjeras, kuras apgāzušās.

Vienam no likumsargiem uz muguras ir rakstīts "Rīgas pašvaldības policija". Abi kārtībsargi sākumā ceļ barjeras no vienas puses, bet RPP darbinieks pēc tam nolemj doties un darbu turpināt no otras puses tieši tur, kur atrodas ceļmalā novietota automašīna.

Policists mēģināja pacelt uzreiz divas barjeras, kas aptuveni uz pāris sekundēm izdevās, taču viena no barjerām atkal apgāzās.

Turklāt tā uzkrita tieši virsū stāvošajam transportlīdzeklim. Tālākajos kadros policista nedienas ar barjeru sacelšanu atpakaļ turpinās - paceltās barjeras atkal nokrīt.

Video: Uz automašīnas uzkrīt barjera

Portāls TVNET sazinājās ar Rīgas pašvaldības policiju, lai noskaidrotu par šo neveiksmīgo incidentu ko vairāk.

RPP pārstāvis Toms Sadovskis norādīja: "Lai gan vizuāli bojājumi nav redzami, Rīgas pašvaldības policija ir sazinājusies ar attiecīgās automašīnas apdrošinātāju un informējusi par situāciju. Ja tomēr būs radušies kādi bojājumi, automašīnas īpašnieku lūdzam sazināties ar pašvaldību vai RPP."

Kā ziņots, pagājušajā sestdienā, 18. februārī, no divām ēkām Valdemārā ielā tika evakuēti cilvēki, jo ēku sienās paplašinājās plaisas. No divām blakus esošām ēkām Valdemāra ielā 117. un 119. tika evakuēti 33 cilvēki.

Lai neapdraudētu satiksmes dalībniekus Valdemāra ielas posmā no Šarlotes ielas līdz Alojas ielai tika slēgta satiksme.

Pirmdien tika pieņemts lēmums atļaut namu iedzīvotājiem no saviem mitekļiem paņemt nepieciešamākās mantas, bet gar namiem no šodienas ļauts kursēt sabiedriskajam transportam.

Kā apstiprināja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, Rīgas pašvaldība saņēmusi eksperta atzinumu, kas ļauj slēgtajā Valdemāra ielas posmā atjaunot sabiedriskā transporta satiksmi pa vienu joslu.

Savukārt bojāto ēku iedzīvotāji varēs paņemt pirmās nepieciešamības mantas.

Sabiedriskais transports slēgtajā ielas posmā varēs braukt tikai pa vienu joslu, kurā tiks organizēta maiņvirziena kustība. Pārējiem autovadītājiem Valdemāra ielas posms starp Alojas un Šarlotes ielām joprojām būs slēgts.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu