VIDEO ⟩ Traģiskā avārija Kauņā - noskaidrota "Mercedes" šofera identitāte, policija izskata divas versijas

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Erika Ovačarenko/BNS/15min.lt

Pagājušajā nedēļas nogalē Lietuvu satricināja šaušalīga avārija, kurā dzīvību zaudēja divi cilvēki. Kāds "Mercedes-Benz" vadītājs lielā ātrumā traucās pa ceļa pretējo pusi un izraisīja frontālu sadursmi ar citu šoferi. Portāls "tv3.lt" ziņo, ka noskaidrota avārijas izraisītāja identitāte.

Kā skaidro Lietuvas policija, avārija notikusi sestdien, 18. februārī, ap plkst. 22.35 autoceļa Viļņa-Kauņa-Klaipēda 99. kilometrā. "Mercedes-Benz" markas automašīna, traucoties pa pretējo joslu, izraisīja frontālu sadursmi ar BMW un "Škoda" marku automašīnām. Bojā gāja divi cilvēki - "Mercedes" un BMW šoferi, savukārt divi "Škoda" pasažieri tika hospitalizēti.

Portāls "tv3.lt" ziņo, ka pie "Mercedes" stūres sēdējis 42 gadus vecais biznesmenis Tomass Rauba. Biznesmenis jau iepriekš bija vairākas reizes sodīts par braukšanu alkohola reibumā. Turklāt liktenīgajā braucienā viņam nav bijušas autovadītāja apliecības.

Pēc notikušās avārijas daudzi cilvēki sociālajos tīklos pauda, ka vēl pirms avārijas redzējuši, ka Rauba ar "Mercedes" brauc neadekvāti, taču policijā neviens ziņojums par viņu netika saņemts.

Izmeklētāji pašlaik izskata divas notikušā versijas. Pirmajā versijā tiek pieļauts, ka Rauba pie stūres bija sēdies alkohola reibumā, bet otrajā - navigācijas sistēmas kļūda, kā rezultātā viņš aizbraucis pa nepareizo braukšanas joslu. Pagaidām jāgaida, ko atklās alkohola pārbaudes.

Kā ziņots, traģiskajā avārijā bojā gāja Rauba un 1961. gadā dzimušais BMW vadītājs, ar kura spēkratu frontāli sadūrās "Mercedes" vadītājs.

Saistībā ar notikušo avāriju ir sākta pirmstiesas izmeklēšana pēc Lietuvas Republikas Kriminālkodeksa 281. panta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu