Īsts eksperiments: Karas asinsaina pirms un pēc orgasma. Kas mainījās?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Dokumentālajā filmā "Planēta “Sekss" ar Karu Delaviņju” slavenā modele un aktrise cenšas noskaidrot, kas orgasma laikā rada eiforijai līdzīgo sajūtu. Viņa nemaz nenojauš, ka pētījuma labad vajadzēs pašapmierināties 10 minūtes!

Lai uzzinātu, kas īsti notiek ar ķermeni orgasma laikā, Kara ieradusies Vācijā, kur zinātnieki pēta orgasmu, un viņa ir ar mieru būt izmēģinājuma trusītis īpaši neparastā eksperimentā.

Johaness Fuss un Sāra Bīdermane ir vīrs un sieva, kas pēta ķīmiskās izmaiņas smadzenēs orgasma laikā.

"Sapratām, ka seksa izpētes lauciņā nekas daudz nenotiek. Daudzi nodarbojas ar neirozinātni, taču seksualitāti neizpēta,” skaidro Fuss.

"Vērtējam tādus neirobioloģiskus faktorus kā ķīmiskās reakcijas smadzenēs, ķermenim atbildot uz seksuālu stimulāciju," piebilst Bīdermane.

Kara vēlas uzzināt, kas tieši orgasma brīdī rada labo sajūtu. Eksperimenta laikā viņai uzdots masturbēt vismaz 10 minūtes, par ko Kara iesākumā ir šokā, bet nu zinātnes vārdā viņa to darīs. 

Gan pirms masturbācijas, gan pēc  Karai jānodod asinsanalīzes - eksperiments paredz, ka asinsainā redzēsim, kas mainījies pirms un pēc orgasma.

Pēc Karas asiņu izpētīšanas atklājies, ka tās saražojušas endokanabionīdus.

"Tie ir tava organisma personīgā marihuāna," Karai paskaidro Johaness.

"Tad tāpēc jutos noreibusi," secina modele.

Tāpat kā augu kanabionīdi, mūsu organisma endokanabionīdi var kalpot par sava veida narkotiku, radot sajūtu kā pēc treniņa vai skrējiena.

Vai tā notiek ar visiem? “No pētījumiem esam secinājuši, ka apmēram 80 procentiem cilvēku ir endokanabionīdu paaugstināšanās pēc orgasma. Un vīriešiem un sievietēm tas ir vienādi,” norāda Johaness.

Ar to izskaidrojams, kādēļ sekss rada labas sajūtas. "Es jūtos fantastiski," saka Kara.

Tas nozīmē, ka vīriešiem un sievietēm vajadzētu būt vienādi aizraujošam seksam, taču vai tā ir?

Skaties dokumentālajā filmā “Planēta “Sekss” ar Karu Delaviņju” sestdienās pulksten 22 kanālā TV6 vai jebkurā laikā nākamās paaudzes televīzijā Go3.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu