Itālijas premjerministre Meloni ieradusies Kijivā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Itālijas premjerministre Džordža Meloni otrdien ieradusies Kijivā, kur tiksies ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, paziņojis Meloni preses pārstāvis.

Meloni, kura premjerministra amatā stājās oktobrī, tika vairākkārt izteikusi vēlmi apmeklēt Ukrainu, lai apliecinātu Itālijas valdības atbalstu Ukrainai pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma.

Kopš kara sākuma Itālija ir sniegusi Ukrainai finansiālu palīdzību un piegādājusi ieročus. Šomēnes Roma nolēma nosūtīt Ukrainai arī mobilas zeme-gaiss raķešu sistēmas, kuras kopīgi izstrādājusi ar Franciju.

"Mēs esam snieguši finansiālu, militāru, humānu un civilo atbalstu Kijivai, un Ukraina var noteikti paļauties uz Itāliju, jo mēs kopš sākuma esam parādījuši (..), kas esam blakus un būsim," pirmdien preses konferencē Varšavā sacīja Meloni.

Meloni, kura vada Itālijas nacionālkonservatīvo partiju "Fratelli d'Italia" ("Itālijas brāļi"), ir distancējusies no prokrieviskāk noskaņotajiem koalīcijas partneriem.

Vicepremjerministrs Mateo Salvīni, kurš vada nacionālkonservatīvo "Līgu", agrāk ar apbrīnu runājis par Krievijas autoritāro līderi Vladimiru Putinu un pat valkājis kreklu ar Putina attēlu.

Bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni, kura pārstāvētā partija "Forza Italia" ("Uz priekšu, Itālija") ir valdībā kopā ar Meloni vadīto partiju "Itālijas brāļi" un Salvīni pārstāvēto partiju "Līga", vēl pavisam nesen asi kritizēja Zelenski, pārmetot viņam Ukrainas iznīcināšanu, un aicināja ASV apturēt viņu.

Meloni birojs uz to reaģēja, uzsverot Itālijas valdības atbalstu Ukrainai.

Iepriekšējais Itālijas premjerministrs Mario Dragi jūnijā apmeklēja Kijivu kopā ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Vācijas kancleru Olafu Šolcu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu