Pazudušais čečenu blogeris tomēr nav nogalināts, kā tika baumots iepriekš

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

Pazīstamais Čečenijas varas kritiķis, blogeris Tumso Abdurahmanovs par kura nogalināšanu Zviedrijā tika baumots decembrī, ir dzīvs - viņš nesen publiskojis jaunu video, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Abdurahmanovs savā kanālā sociālajā tīklā “YouTube” otrdien publiskojis video ar nosaukumu “Atgriešanās”, kurā viņš paziņo, ka ir sveiks un vesels. Sīkāku informāciju par savas pazušanas apstākļiem gan viņš nesniedz.

Tumso Abdurahmanovs arī sazinājies ar čečenu aktīvistu organizāciju “Vayfond”, kas bāzējas Zviedrijā, kur iepriekš dzīvoja arī Abdurahmanovs.

“Vayfond” pārstāvji norādīja, ka organizācija nezina, kur šobrīd atrodas Abdurahmanovs, vien apstiprināja, ka viņš piezvanījis, lai precizētu kādu juridiskus jautājumu, un atļāvis paziņot, ka viņš ir dzīvs.

Tumso Abdurahmanovs pazuda pagājušā gada novembra beigās Zviedrijā.

Decembra sākumā čečenu opozīcijas “Telegram” kanāls “1ADAT”, atsaucoties uz avotiem Eiropā un Čečenijā, kā arī “Radio Brīvība”, atsaucoties uz Abdurahmanova līdzgaitniekiem, ziņoja, ka viņš esot nogalināts.

Zviedrijas policija šo informāciju gan toreiz neapstiprināja.

Tumso Abdurahmanovs ir pazīstams kā aktīvs Čečenijas varas un tās vadoņa Ramzana Kadirova kritiķis.

2015.gadā, pēc konflikta ar Kadirova radiniekiem, Abdurahmanovs aizbrauca no Čečenijas. Viņš Zviedrijā ieguva politisko patvērumu.

Slepkavības mēģinājumus Abdurahmanovs un viņa brālis piedzīvoja jau 2020. un 2021.gadā. 2021.gada decembrī Abdurahmanovs paziņoja, ka Čečenijā nolaupīti deviņi viņa radinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu