Biedrība iesniedz jaunu pieteikumu pasākuma "Demokrātija ir trausla kā porcelāns" rīkošanai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ogres Vēstures un mākslas muzejs
Ogres Vēstures un mākslas muzejs Foto: publicitātes

Nesagaidot pašvaldības atteikumu rīkot sapulci Ogres muzeja atbalstam, Ogres novada pilsoniskās sadarbības un attīstības biedrība šodien iesniegusi jaunu pieteikumu pasākuma "Demokrātija ir trausla kā porcelāns" rīkošanai 23.februārī plkst.18 pie muzeja, informēja biedrības pārstāvis Kārlis Avotiņš.

Viņš informē, ka biedrība joprojām nav saņēmusi pašvaldības atteikumu organizēt sapulci "Demokrātija ir trausla kā porcelāns" Ogres Vēstures un mākslas muzeja atbalstam. "Visticamāk, atteikums mūs sasniegs pēc darba dienas beigām, tādēļ šodien iesniedzām jaunu pieteikumu, ko atbilstoši likumdošanai pašvaldībai vajadzētu izskatīt 24 stundu laikā," norāda Avotiņš.

Šodien biedrība, iesniedzot jaunu pieteikumu, norāda uz to, ka pašvaldības preses konferencē domes vadība paziņoja, ka tā aizliedz Ogres Vēstures un mākslas muzejam komunicēt ar sabiedrību. Jebkura sabiedrībai paredzētā informācija turpmāk muzejam būs jāsaskaņo ar pašvaldības komunikācijas nodaļu.

"Šādā aizliegumā ir saskatāms mēģinājums ieviest cenzūru, kas nav pieļaujams demokrātiskā sabiedrībā," teikts biedrības pieteikumā.

Biedrība lūgusi izskatīt šo pieteikumu steidzamības kārtā saskaņā ar likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" 13.panta 2 punktu, kas paredz, ka par notikumu, saistībā ar kuru šis pasākums tiek rīkots, objektīvi nebija iespējams uzzināt agrāk kā desmit darbdienas pirms tā, pieteikumu par sapulces, gājiena vai piketa rīkošanu iesniedz pēc iespējas agrāk, bet ne vēlāk kā 24 stundas pirms plānotā pasākuma norises.

Biedrība izsaka cerību, ka Ogres novada pašvaldība nemēģinās atrast jaunus iemeslus pieteikuma noraidīšanai un ka rīt, 23.februārī, plkst.18 iedzīvotāji varēs pulcēties saskaņotā un miermīlīgā atbalsta pasākumā pie Ogres Vēstures un mākslas muzeja.

Kā vēstīts, Ogres novada pašvaldība nolēmusi neizsniegt atļauju rīkot sapulci Ogres muzeja atbalstam, ko rīt, 23.februārī, pašvaldībai bija pieteikusi Ogres novada pilsoniskās sadarbības un attīstības biedrība.

Šodien preses konferencē paziņoja pašvaldības izpilddirektora vietniece Dana Bārbale uzsvēra, ka, izskatot Ogres novada pilsoniskās sadarbības un attīstības biedrības pieteikumu par sapulces rīkošanu, secināts ka sapulces organizatori publiskajā telpā aicinājuši uz sapulci ierasties maskās, slēpjot savu identitāti.

Bārbale skaidroja, ka likumā "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" ir noteikts, ka šādos pasākumos ir liegts slēpt savu seju zem maskas. Viņa uzsvēra, ka sanāksmē bija pieaicināti Ogres novada pašvaldības policijas un Valsts policijas pārstāvji.

"Nevar atļaut tādu sapulci, kurā sabiedrība tiek aicināta pārkāpt likuma prasības," uzsvēra Bārbale. Viņa norādīja, ka biedrība iesniegumu varēja iesniegt desmit dienas iepriekš, jo pašvaldības ieskatā šāda sapulce nav tāds notikums par kuru objektīvi nebija iespējams uzzināt agrāk kā desmit darbdienas pirms tā.

Biedrībai likumā noteiktajā kārtībā ir tiesības pašvaldības lēmumu pārsūdzēt.

Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (NA) piebilda, ka Ogres novada pilsoniskās sadarbības un attīstības biedrību veido trīs domē neievēlētie deputātu kandidāti, proti, Elīna Grīnhofa ir "Latvijas attīstības" biedre un Ogrē pazīstama kā eksministra Daniela Pavļuta sieva, savukārt Kārlis Avotiņš pārstāv "Konservatīvos". "Būtībā tā ir divu valstī bankrotējušu partiju biedru politiska biedrība. Daniels [Pavļuts] mums divus gadus lika nēsāt maskas, tādēļ nav pārsteigums, ka arī uz sapulci aicina nākt maskās," sacīja Helmanis.

Viņš informēja, ka Ogres Vēstures un mākslas muzejā tiks veikts finanšu un funkciju audits.

Kā vēstīts, ceturtdien, 23.februārī, plkst.18 pie Ogres Vēstures un mākslas muzeja ir plānota muzeja atbalstam veltīta akcija "Demokrātija ir trausla kā porcelāns".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu