Par pašaizliedzīgu rīcību, glābjot cilvēkus, apbalvoti trīs policisti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: IeM

Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis otrdien operatīvās sanāksmes laikā par pašaizliedzīgu rīcību, glābjot cilvēka dzīvību, apbalvoja ar Iekšlietu ministrijas apbalvojuma zīmi „Par pašaizliedzību" trīs Valsts policijas amatpersonas.

Apbalvojumus saņēma majors Aleksandrs Suškins, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Dienvidvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas 1. grupas galvenais inspektors, kaprālis Didzis Ješkins, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Dienvidvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas 2. grupas jaunākais inspektors un kapteinis Aldis Nielavs, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Operatīvās vadības biroja 2. nodaļas vecākais inspektors.

Majors A. Suškins un kaprālis D. Ješkins saņem apbalvojumus par profesionālo un drosmīgo rīcību, no degoša dzīvokļa Cēsīs evakuējot divas nepilngadīgas personas, kuras pašu spēkiem nevarēja izkļūt no dzīvokļa.

Savukārt, pateicoties kapteiņa Alda Nielava pašaizliedzībai un ātrajai rīcībai, izdevās glābt 8 gadus vecu bērnu, kurš bija ielūzis ledū Sarkandaugavas atteces krastā. A. Nielavs, laužot ledu ar rokām un savu ķermeņa svaru, pietuvojās bērnam, kurš bija līdz krūtīm aukstajā ūdenī, saķēra bērnu aiz drēbēm un peldēja līdz krasta līnijai.

M. Kučinskis pauda gandarījumu par Valsts policijas darbinieku pašaizliedzīgo rīcību, iesaistoties cilvēku dzīvību glābšanā, ne tikai pildot darba pienākumus, bet arī ārpus saviem tiešajiem pienākumiem un darba laika. "Ir svarīgi, lai ikvienam, redzot degošu māju, redzot ledū ielūzušu bērnu vai kādu citu problēmu, nebūtu vienaldzība par notiekošo. Valsts policijas darbinieki ir pierādījuši savu profesionalitāti un atbildību, aktīvi iesaistoties faktiski traģēdiju novēršanā," tā M. Kučinskis.

Abos gadījumos tika izsaukta arī Neatliekamā medicīniskā palīdzības brigāde un sniegta nepieciešamā palīdzība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu