Video ⟩ "Krievu karakuģi, ej..." Rihards Kols pasūta Krievijas EDSO delegāciju (88)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA), piedaloties Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) parlamentārā asamblejā, ar slaveno teicienu par krievu kara kuģi "pasūtījis" Krievijas EDSO delegāciju.

Kols savas uzrunas laikā klātesošajiem norādīja, ka vienīgā ziņa, kura būtu jānodod Krievijas delegācijai ir: "Krievu kuģi, ej nah*j!". Minēto tekstu deputāts sacīja krievu valodā, pārējo uzrunu sanāksmē aizvadot angļu valodā.

Viņš pauda nožēlu, ka Krievijas delegācija ir pielaista EDSO asamblejas sēdei, turklāt delegācijas sastāvā ir personas, kuras ir iekļautas pret Krieviju vērstajā sankciju sarakstā.

Ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts atzīmēja, ka "Riharda [Kola] taktika bija pareiza, jo neapšaubāmi krievu delegācija brauca uz šo pasākumu, lai paņemtu skatuvi ne tikai priekš Krievijas propagandas, bet arī Eiropā radītu savu šovu".

Viņš norādīja, ka lēmums braukt un būt skaidriem savā nostāja samazināja Krievijas plānoto iespēju pozicionēties un izrādīties.

Arī bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube Kola rīcību vērtēja atzinīgi.

"Šī akcija bija lieliska, bija precīza, laicīga. Mēs arī esam daļa no informatīvā kara. Šis bija lielisks informatīvā kara ierocis. Laikā pielietots un precīzi trāpīts," teica Graube.

Jau vēstīts, ka Krievijas un Ukrainas kara pirmajā dienā, 24.februārī, Krievijas karaspēks sagrāba Ukrainai piederošo Čūsku salu, kas atrodas Melnajā jūrā pie Donavas deltas, un sociālajos tīklos izplatījās audioieraksts, kurā no Krievijas karakuģa izskan aicinājums Ukrainas garnizona karavīriem padoties, bet viņi atsakās to darīt, paziņojot: "Krievu kuģi, ej nah*j!"

Tūlīt pēc kaujas Ukraina paziņoja, ka visi ukraiņu karavīri salā krituši, taču pēc tam izrādījās, ka daļa no viņiem ir nonākuši krievu gūstā.

Vēlāk, veicot gūstekņu apmaiņu, Čūsku salas aizstāvji tika atbrīvoti.

Čūsku salā iesaistītais krievu karakuģis bija Krievijas Melnās jūras flotes flagmanis raķešu kreiseris "Moskva", kuru pērn 14.aprīlī Ukrainas armija nogremdēja.

Komentāri (88)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu