Pie Čūsku salas nogrimušie krievu karakuģi satelītattēlos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Čūsku sala
Čūsku sala Foto: AP/Scanpix

Jaunajos satelītattēlos uzskatāmi redzams, cik skarbas cīņas norisinās uz nelielās, bet nozīmīgās salas Krievijas uzbrukuma Ukrainai laikā.

Čūsku sala ir 17 hektārus plašs zemes pleķītis Melnajā jūrā aptuveni 45 kilometrus no Rumānijas robežas. Krievija Čūsku salu centās sagrābt februāra beigās, tomēr ukraiņu varonīgā pretošanās okupantu spēkiem šo reģionu padarīja par negantu kauju vietu. Tas ļoti uzskatāmi redzams satelītattēlos.

Čūsku sala
Čūsku sala Foto: AP/Scanpix

Lūk, piemēram, 12. maijā ar “Maxar Technologies” satelītu “GeoEye-1” uzņemtajos Čūsku salas attēlos šķiet redzams ukraiņu spēku uzbrukums krievu desantkuģim.

“Tur redzamas dūmu vērpetes, kas, visticamāk, radušās no raķetēm un munīcijas, kas nesen izšauta kuģa virzienā, un redzams, ka desantkuģis veic izvairīšanās manevrus. Salas ziemeļu daļā pie nogrimuša desantkuģa, kas sašauts nesen, novietota barža ar smago celtni,” komentēja “Maxar Technologies” pārstāvji.

Čūsku sala
Čūsku sala Foto: AFP / Scanpix

Attēlos redzami vēl citi karakuģi, savukārt uz pašas salas redzamas nesenajos uzbrukumos bojātas ēkas, kā arī dažas krievu pretgaisa aizsardzības sistēmas.

Čūsku sala
Čūsku sala Foto: AFP / Scanpix

Tādas kompānijas kā “Maxar”, “Planet” un “BlackSky” pasaulei sniedz iespēju uz mūsu zemeslodi paskatīties no putna lidojuma. Šie attēli palīdz citām nācijām novērot Krievijas spēku virzību, kā arī efektīvi organizēt glābšanas operācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu