RD Satiksmes departamentu pārveidos par Ārtelpas un mobilitātes departamentu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Satiksmei un gājējiem slēgts Brasas pārvads un darbi nenotiek, jo Rīgas domes Satiksmes departaments atkārtoti pagarinājis cenu aptauju par Brasas pārvada būvdarbiem.
Satiksmei un gājējiem slēgts Brasas pārvads un darbi nenotiek, jo Rīgas domes Satiksmes departaments atkārtoti pagarinājis cenu aptauju par Brasas pārvada būvdarbiem. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rīgas domē plānots Satiksmes departamentu pārveidot par Ārtelpas un mobilitātes departamentu.

Par to šodien lēma Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu, kā arī Satiksmes un transporta lietu apvienotajā komitejas sēdē.

Jaunais departaments tiek veidots, lai nodrošinātu efektīvu Rīgas pašvaldības iestāžu sadarbību satiksmes infrastruktūras objektu plānošanas, uzturēšanas, projektēšanas un būvniecības organizēšanā, kā arī novērstu institūciju funkciju pārklāšanos.

Jaunais departaments tiks veidots, no septembra apvienojot Satiksmes departamentu ar aģentūru "Rīgas gaisma".

Jaunajam departamentam pievienos arī Publiskās infrastruktūras attīstības pārvaldi un Teritorijas labiekārtošanas pārvaldi, kas pašlaik pakļautas Centrālajai administrācijai.

Uz jauno departamentu no Mājokļu un vides departamenta tiks pārceltas funkcijas saistībā ar ārtelpas objektu un elementu uzturēšanu.

Vienlaikus Satiksmes departaments nodos tā kompetencē esošos valsts pārvaldes uzdevumus saistībā ar satiksmes infrastruktūras stratēģisko plānošanu Pilsētas attīstības departamentam.

Pašlaik paredzēts jaunajam departamentam papildus piešķirt 375 000 eiro darba samaksas izlīdzināšanai un algu fonda palielināšanai.

Lai īstenotu reorganizāciju, Rīgas pilsētas izpilddirektoram uzdots izveidot komisiju, iekļaujot tajā visu iesaistīto iestāžu pārstāvjus.

Reorganizācijas laikā plānots veikt reorganizējamo iestāžu personāla novērtēšanu, apzinot, kuriem darbiniekiem tiek nodrošinātas tiesības pāriet darbā uz citām Rīgas valstspilsētas pašvaldības iestādēm un ar kuriem ir izbeidzamas darba tiesiskās attiecības, kā arī nodrošināt atbilstošo lēmumu pieņemšanu.

Ar iestāžu reorganizāciju saistītos izdevumus plānots apmaksāt no attiecīgo iestāžu budžetā esošajiem līdzekļiem.

Komisijas darbu uzraudzīs darba grupu, kuru vada Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

Par reorganizācijas īstenošanu būs atbildīgs Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange.

Kā tika skaidrots deputātiem, līdz ar reorganizāciju plānots risināt trūkstošo darbinieku problēmu. Šobrīd iecerēts vēl satiksmes departamentam piesaistīt 14 jaunus darbiniekus.

Lange arī informēja, ka uz jaunā departamenta direktora amatu tiks rīkots konkurss. Savukārt par citiem vadošajiem amatiem šādas skaidrības vēl neesot.

Jaunizveidotajam departamentam tikšot meklētas citas telpas, un tas neatradīsies Ģertrūdes ielā, kur pašlaik darbojas Satiksmes departaments. Kopumā jaunizveidotajā struktūrā strādāšot ap 300 darbinieku.

Apvienotās komitejas sēdes laikā izvērtās diskusijas starp opozīciju un koalīciju. Koalīcijas deputāti pārsvarā uzsvēra to, cik būtiski sakārtot sistēmu, lai ar vienu un to pašu darbu nenodarbotos vairākas pašvaldības struktūras.

Vicemērs Ķirsis uzsvēra, ka viens no reorganizācijas uzdevumiem ir kapacitātes stiprināšana. Esot iecerēts, ka turpmākajos piecos gados satiksmes infrastruktūrā Rīgā ieplūdīs ap 700 miljoniem eiro investīcijas. Un tas prasot resursus no departamenta.

Savukārt opozīcija koalīcijai pārmeta reorganizācijas procesa necaurspīdīgumu, jo par šo ieceri deputāti neesot tikuši informēti.

Piemēram, "Saskaņas" deputāts Konstantīns Čekušins uzsvēra, ka deputātiem jābūt iespējai iegūt informāciju par šādām reorganizācijām. Šis process neesot bijis caurspīdīgs un, viņa ieskatā, tas esot vērtējams slikti.

Deputāts norādīja, ka viņa ieskatā ar šo reorganizāciju netiks atrisinātas esošās problēmas, bet gan problēma pārlikta no vienas kabatas uz otru. "Es būšu priecīgs, ja kļūdīšos," teica Čekušins.

Gala lēmumu par jaunā departamenta izveidošanu plānots pieņemt Rīgas domes sēdē 1.martā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu