Sārts: Labākā ziņa mums ir tā, ka Putins sevi uzskata par militāru ģēniju (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts. Foto: Zane Bitere/LETA

"Uzskatu, ka mums labākā ziņa ir tā, ka Putins sevi uzskata par militāru ģēniju un tādējādi cenšas noteikt to, kas notiek [frontē]. Man liekas, ka viņš neklausās ģenerāļu ieteikumos un uzspiež savu gribu, kas rezultējas neloģiskā rīcībā kaujas laukā," Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" pauda NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Komentējot Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Riharda Kola spilgto uzrunu Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas parlamentārā asamblejā, Sārts norādīja, ka lēmums piedalīties un šādi paust savu nostāju no Latvijas puses bijis pareizs.

"Riharda Kola taktika bija pareiza: Krievijas delegācija brauca uz šo sanāksmi, lai "paņemtu skatuvi" un radītu savu šovu. Savukārt Rihards un tālākie notikumi viņiem šo iespēju atņēma," pauda Sārts. 

Tam piekrita arī bijušais Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube, norādot, ka šī akcija bija lieliska, precīza un laicīga. "Mēs arī esam daļa no informatīvā kara - un šis Kola ierocis bija laikā izmantots un precīzi trāpīts."

Jau vēstīts, ka Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, piedaloties Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas parlamentārajā asamblejā, ar slaveno teicienu par krievu karakuģi "pasūtījis" Krievijas EDSO delegāciju.

Kols savas uzrunas laikā klātesošajiem norādīja, ka vienīgā ziņa, kura būtu jānodod Krievijas delegācijai, ir: "Krievu kuģi, ej nah*j!". Minēto tekstu deputāts sacīja krievu valodā, pārējo uzrunu sanāksmē aizvadot angļu valodā.

Viņš pauda nožēlu, ka Krievijas delegācija ir pielaista EDSO asamblejas sēdei, turklāt delegācijas sastāvā ir personas, kuras ir iekļautas pret Krieviju vērstajā sankciju sarakstā.

Jau vēstīts, ka Krievijas un Ukrainas kara pirmajā dienā, 24.februārī, Krievijas karaspēks sagrāba Ukrainai piederošo Čūsku salu, kas atrodas Melnajā jūrā pie Donavas deltas, un sociālajos tīklos izplatījās audioieraksts, kurā no Krievijas karakuģa izskan aicinājums Ukrainas garnizona karavīriem padoties, bet viņi atsakās to darīt, paziņojot: "Krievu kuģi, ej nah*j!"

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu