Kāpēc karaļnams ceļojumos ņem līdzi asinis? (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Kā izrādās, pastāv vairākas lietas, bez kurām karaliskā ģimene nemaz nedrīkst doties ceļojumos!

Kā izrādās, karaliene Elizabete II un viņas vīrs princis Filips, kā arī Čārlzs un princese Diāna piesardzības nolūkos avioceļojumos vienmēr devās ar savas asinsgrupas krājumiem. Tā joprojām tiekot darīts.  

Šādu informāciju "A Right Royal" podkāstā paudis bijušais karalienes Elizabetes II un tagadējais karaļa Čārlza III preses sekretārs Dikijs Arbiters: "Mums ir jāpārliecinās, ka esam nodrošināti visādiem apstākļiem," sacīja Arbiters, "Arī ar marķētām asinīm, ceļojot lidmašīnās.

Asinis, jā, jo var būt gadījumi, kad nepieciešama pēkšņa asins pārliešana. Turklāt nekad nav īsti garantijas, ka galamērķī varēs saņemsiet pareizo asins grupu."

Vēl ir kāds protokola noteikums - ceļojumu bagāžā ielikt melnu apģērbu, kas būtu noderīgs tad, ja prombūtnes laikā kāds būtu miris un atgriežoties būtu jāaizrāda sēras. Šis standarts radies pēc patiesa gadījuma, kad 1952. gadā nomira karalienes Elizabetes tēvs. Tobrīd Elizabete bijusi ceļojumā Kenijā kopā ar savu vīru, princi Filipu, un viņai, protams, līdzi nav bijis melns apģērbs.

Apzinoties, ka atgriežoties sabiedrības uzmanība būs pievērsta nākamajai karalienei, bija jārod kāds risinājums, jo Elizabete no lidmašīnas nevarēja izkāpt puķainā kleitā.

Situācija ar melnu apģērbu tika atrisināta, lidmašīnai nolaižoties Londonā, kur pirms karalienes iznāciena apkalpojošais personāls ātri piegādāja melnu kleitu. Kopš šā atgadījuma karaļnams vienmēr ceļo ar vienu melnas krāsas apģērbu katram. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu