Kāpēc ir svarīgi parūpēties arī par galvas ādas kopšanu?

Piedāvā Apotheka
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: freepik.com

Lai iegūtu garus, biezus un veselīgus matus, ir svarīgi pievērst uzmanību pašam to sākumam – galvas ādai. Maldīgi ir domāt, ka galvas āda ievērojami atšķiras no pārējās mūsu ķermeņa ādas. Patiesībā tā ir anatomiski līdzīga pārējai ķermeņa ādai, taču tā ir blīvāka – ja ķermeņa ādai ir trīs dažādi audu slāņi, tad galvas ādai tie ir pieci un tai ir vairāk tauku dziedzeru un matu folikulu – aptuveni 100 000. Ikdienā cilvēki pieraduši izmantot dažādus krēmus, losjonus un eļļas sejas un ķermeņa ādas kopšanai, taču bieži vien tiek aizmirsts, ka arī galvas ādai ir nepieciešama īpaša kopšana.

 

Matu stāvoklis ir kopējās veselības rādītājs un atspulgs. Nepilnvērtīgs uzturs, hronisks stress, diētas, dažādas slimības, vitamīnu un minerālvielu trūkums, kā arī dažādi ārējie faktori – sausais gaiss telpās apkures sezonas laikā, nepareiza matu kopšana var pasliktināt matu izskatu un stāvokli, kā arī veicināt pastiprinātu matu izkrišanu. Arī nepietiekamas vai nepareizas rūpes par galvas ādu var rezultēties ar dažādām problēmām: sausumu, niezi, taukošanos, novājinātām matu saknēm un citām problēmām. Rūpējoties par veselīgiem matiem un galvas ādu, organismam ir nepieciešams pietiekoši daudz Omega 3, 6, 9 taukskābes, D vitamīns, dzelzs, cinks un selēns, kā arī A un E vitamīns. Tomēr, vienlaikus sekojot līdzi, lai organismam ir pietiekams nepieciešamo vitamīnu un minerālvielu daudzums, ne mazāk svarīgi ir pilnvērtīgi un pareizi rūpēties par matu un galvas ādas kopšanu,” norāda aptieku tīkla Apotheka sertificētā farmaceite Ivanda Krastiņa.

Ir vērts atcerēties, ka tie paši ādas kopšanas pamatprincipi, kas tiek ievēroti, rūpējoties par ķermeņa ādu, attiecas arī uz galvas ādas kopšanu, proti, to nepieciešams attīrīt no atmirušajām ādas šūnām, regulāri mitrināt, kā arī vēlams regulāri veikt galvas ādas masāžas.

Galvas ādas masāža

Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā uzlabot un uzturēt veselīgu galvas ādas stāvokli, ir regulāra galvas ādas masāža. To var veikt gan mājas apstākļos, ar pirkstu galiem maigi masējot galvas ādu ar apļveida kustībām, gan arī dodoties pie sertificēta speciālista. Galvas ādas masāžai ir vairāki pozitīvi aspekti – tā ir nomierinoša un relaksējoša, tā palīdz uzlabot asinsriti galvas ādā un stimulēt matu folikulus. Svarīgi atcerēties, ka galvas ādas masāža rezultātus dos tikai tad, ja tā tiek veikta regulāri un tiek iekļauta ikdienas matu kopšanas rutīnā. Veicot to regulāri, tiek palielinātas arī matu folikulu šūnas, kas palīdz matiem augt biezākiem un veselīgākiem. Tāpat tiek uzlabota asinsrite, kas palīdz apgādāt matu folikulus un galvas ādu ar skābekli, kā rezultātā veidojas labvēlīgāka vide spēcīgāku, biezāku matu augšanai. Papildus ieteicams masāžu apvienot ar līdzekļiem, kas palīdz mitrināt un apgādāt galvas ādu ar nepieciešamajiem vitamīniem.

Kādus līdzekļus izvēlēties galvas ādas kopšanai?

Lai pilnvērtīgi rūpētos par galvas ādu, ieteicams masāžu papildināt ar kādu no līdzekļiem, kas radīti tieši galvas ādas kopšanai. Svarīgi pievērst uzmanību produkta sastāvam, izvēloties līdzekļus ar aktīvajām vielām, kas palīdz mitrināt un uzlabot galvas ādas stāvokli.

  • Placentas ekstrakts (Hydrolyzed Placental Protein) ir bagātīgs bioaktīvo komponentu avots, kas sniedz dziļi atjaunojošu un mitrinošu iedarbību, palīdz veicināt matu sakņu stimulēšanu, kā rezultātā palīdz novērst matu izkrišanu un stimulēt matu augšanu.

  • Nātru ekstrakts (Urtica Dioica Leaf Extract) ir viens no zināmākajiem ekstraktiem, kas palīdz cīnīties ar blaugznām, novērst galvas ādas iekaisumu un jutīgumu, kā arī papildus palīdz veicināt matu augšanu.

  • Pantenols (Panthenol) jeb provitamīns B5 dziļi mitrina un iesūcas galvas ādas zemākajos slāņos, palīdzot balansēt fizioloģisko līdzsvaru galvas ādā.

  • Sarkanā pipara ekstrakts (Capsicum Annuum Fruit Extract), kas satur kapsaicīnu, palīdz stimulēt neaktīvās matu folikulas un uzlabot asinsriti, nodrošinot veselīgāku un biezāku matu augšanu.

Galvas ādas kopšanas līdzekļos var tikt iekļauta virkne vērtīgo aktīvo vielu, kas palīdzēs kompleksi parūpēties ne tikai par galvas ādas veselību, bet arī veicinās matu veselību, piemēram, PLACENTA VITAE losjona sastāvā ir placentas un nātru ekstrakti, pantenols un iepriekš minētais kapsaicīns. Apvienojot šī produkta lietošanu ar maigu galvas ādas masāžu, tiks nodrošināta relaksējoša un efektīva procedūra galvas ādai, tā ne tikai stimulēs matu folikulus un asinsriti, bet arī dziļi mitrinās un aizsargās galvas ādu no ārējiem faktoriem. Vienlaikus ir svarīgi atcerēties, ka attīrītas, mitras galvas ādas stāvoklis ir visuzņēmīgākais, tāpēc losjona lietošana, maigi iemasējot to galvas ādā, būs visefektīvākā, veicot to pēc matu mazgāšanas.

CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu