VIDEO ⟩ Kāpēc Rīgas pašvaldība atsakās maksāt par bedrainajās ielās sabojātu auto? (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tvaika ielā Rīgā kādai automašīnai, iebraucot bedrē, tika pārsistas divas riepas un diski. Tiesa nolēma, ka Rīgas domes (RD) Satiksmes departamentam jāizmaksā auto īpašniecei 1800 eiro kompensācija, taču departaments šo spriedumu uzskatīja par nepamatotu un pārsūdzēja pilnā apmērā, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

"Braucu joslā aiz mašīnām, jo abās pusēs bija intensīva kustība. Braucu pa iebrauktajām risēm, jo asfaltā bija tādas nedaudz rises un ūdentiņš pa virsu. Braucu un pēkšņi sajutu baigo triecienu," stāstīja auto īpašniece Sarmīte Valaine, norādot:

"Ripoju, un es jūtu, ka tā mašīna vairs tā neripo. Apstājos, izkāpju ārā un konstatēju, ka mašīna stāv uz diskiem. Saplīsa gan diski, gan arī riepas bija nelabojamas."

Valaine izsauca policiju, lai fiksētu ceļu satiksmes negadījumu. Tika sastādīts protokols, nofotografēts bojātais transportlīdzeklis. Kopumā 2021. gada 26. un 27. janvārī Tvaika ielā 2 un Tvaika ielā 4B tika reģistrēti deviņi ceļu satiksmes negadījumi, saistīti ar iebraukšanu bedrē.

Sieviete vērsās ar prasību tiesā, lai piedzītu kompensāciju par sabojāto auto. Nesen viņa saņēmusi pirmās instances spriedumu, ka prasība apmierināta daļēji.

"Man kompensēja 1800 eiro kopā ar visiem tiesas izdevumiem. Ne kompensēja, bet pietiesāja Rīgas domes Satiksmes departamentam. Bet pēdējā dienā Satiksmes departaments ar Vaivoda kungu priekšgalā pārsūdzēja šo lēmumu, ka nav ar mieru, ka man izmaksās kompensāciju, un samaksāja valsts nodevu no valsts budžeta 242 eiro, lai man nemaksātu kompensāciju," skaidroja autovadītāja.

Notikuma vietā nu asfalta segums ir jauns un, visticamāk, spēkrati vairs necietīs. Taču kādēļ pirmais tiesas lēmums tika pārsūdzēts?

Plašāk "4. studijas" sižetā!

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu