VIDEO ⟩ Divi BMW vadītāji "driftē" policijas acu priekšā un tiek pie sodiem

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sniegotā naktī no 23. uz 24. februāri Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki dažādās vietās Rīgā un Pierīgā veica satiksmes uzraudzību. Likumsargi fiksēja divus BMW vadītājus, kuri brauca agresīvi jeb izraisīja apzinātu sānslīdi. Abi autovadītāji tika saukti pie administratīvās atbildības.

Uzreiz pēc pulksten vieniem naktī Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki ar netrafarēto automašīnu "Škoda Superb", braucot pa Brīvības ielu virzienā no Dzērbenes ielas uz Krustabaznīcas ielu, pamanīja kādu BMW markas automašīnu, kuras vadītājs vairākkārt radīja apzinātus sānslīdes manevrus, kas izpaužas kā agresīva braukšana.

Likumsargi nekavējoties reaģēja uz veikto ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu un apturēja BMW vadītāju. Pie spēkrata stūres bija sēdies kāds 1987. gadā dzimis vīrietis.

Aptuveni tajā pašā laikā Stopiņu pagastā, Dreiliņos arī Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki ar netrafarēto automašīnu "Volkswagen Tiguan" pamanīja kādu BMW markas automašīnu, kas pa rotācijas apli radīja apzinātu sānslīdi vietā, kur iespējama satiksme.

Arī šo autovadītāju likumsargi apturēja un noskaidroja, ka pie automašīnas stūres atrodas kāds 1988. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu izdarīšanu.

Abos gadījumos tika uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi par agresīvu braukšanu, kas izpaudusies kā apzināta sānslīdes radīšana uz ceļiem vai citās vietās, kur iespējama satiksme. Aizvadītajā diennaktī valstī kopumā par agresīvu braukšanu ir pieķerti septiņi autovadītāji.

Policija atgādina autovadītājiem, ka apzinātas sānslīdes radīšana, piedaloties ceļu satiksmē, tiek klasificēta kā agresīva braukšana. Tā ir bīstama un tā tiek apdraudēta gan sava, gan arī apkārtējo satiksmes dalībnieku drošība un veselība.

Par agresīvu braukšanu tiek piemērots naudas sods transportlīdzekļa vadītājam no 70 līdz 280 eiro apmērā, kā arī par šo pārkāpumu pienākas seši pārkāpuma uzskaites jeb soda punkti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu