Vides aizstāvju grupējums "Pēdējā paaudze" pieprasa atjaunot lētās mēnešbiļetes €9,5 vērtībā (2)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/picture-alliance / dpa/Scanpix

Vides aizstāvju grupējums "Pēdējā paaudze" atkārtoti izteicis piedāvājumu pārtraukt savas protesta akcijas Vācijā, ja federālā valdība pieņems tā prasības.

Savu akciju pārtraukšanai grupējums pieprasījis atjaunot vienoto sabiedriskā transporta mēnešbiļešu cenu 9,5 eiro apmērā, ierobežot ātrumu uz automaģistrālēm ar 100 kilometriem stundā un sasaukt pilsoņu asambleju, lai apspriestu, kā līdz 2030.gadam panāktu siltumnīcefekta gāzu emisijas nulles līmeni, aģentūrai DPA pavēstījis "Pēdējās paaudzes" pārstāvis Jakobs Beiers.

"No paša sākuma mēs esam izteikuši nepārprotamas prasības, kas ir viegli izpildāmas, sociāli taisnīgas un lētas," norādījis Beiers.

Viņš piebildis, ka grupējuma "nevardarbīgās pilsoniskās pretošanās" akcijās iesaistījušies 1000 līdz 1500 aktīvisti.

Vienotās mēnešbiļetes, kas darbojās 2022.gada vasarā un ļāva ceļot ar jebkuru sabiedrisko transportu, izņemot ātrvilcienus, pa visu Vāciju tikai par 9,5 eiro mēnesī, kļuvušas ļoti populāras, un to atjaunošanu vēlas daudzi vācieši.

Uz Vācijas automaģistrālēm jeb tā dēvētajiem autobāņiem līdz šim nav bijuši nekādi ātruma ierobežojumi, taču jo lielāks ātrums, jo lielāks ir spēkratu radītais izmešu daudzums.

Savukārt runājot par pilsoņu asamblejas sasaukšanu, saskaņā ar vides aizstāvju ieceri šādai nejauši izvēlētu pilsoņu sanāksmei vajadzētu izstrādāt pasākumus oglekļa dioksīda izmešu samazināšanai, lai līdz 2030.gadam Vācija panāktu to emisijas nulles līmeni.

Grupējums jau atsaucis šīs nedēļas plānotās akcijas Hannoverē, jo pilsētas mērs Belits Onajs, kas pārstāv zaļos, apsolījis atbalstīt pilsoņu asamblejas sasaukšanu un nosūtīt attiecīgu vēstuli "demokrātiskajām" Bundestāga frakcijām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu