Vācu ģenerālleitnants Jirgens Joahims fon Zandrarts šomēnes veica Lietuvas dienvidu daļas izlūkošanu gan no zemes, gan gaisa. Viņa iegūtās detalizētās zināšanas par Suvalku koridoru labi noderēs Baltijas aizsardzības plānu atjaunošanā, raksta Lietuvas ziņu portāls "15min.lt". Šobrīd 60 gadu vecais virsnieks vada NATO korpusu Polijā, kura uzdevums ir Baltijas valstu aizsardzība.

Amats un informācijas slepenība ierobežo to, cik daudz amatpersona var izpaust publiski. Tomēr intervijas laikā NATO daudznacionālā Ziemeļaustrumu korpusa komandieris izvērtēja Krievijas draudus Baltijas valstīm un situāciju Baltkrievijā, kā arī pauda skaidru vēsti gan Maskavai, gan baltiešiem.

- Ģenerāli, ko NATO militārā vadība kara Ukrainā kontekstā dara reģionā, lai stiprinātu spējas un uzlabotu Lietuvas aizsardzības plānus Krievijas iebrukuma gadījumā?

- Vispirms es izsaku visdziļāko cieņu Ukrainas tautai, kas cieš no šī brutālā, postošā un nelikumīgā kara. Es apbrīnoju ukraiņu apņēmību un ceru, ka ar mūsu atbalstu viņi veiksmīgi aizstāvēs savu valsti un atjaunos tās vienotību. Mums, protams, jāpriecājas, ka NATO nepiedalās karā.

Pēc iebrukuma Krimā, tūlīt pēc Soču olimpiskajām spēlēm, NATO izvēlējās jaunu kursu, koncentrējoties uz alianses aizsardzību, par galveno uzdevumu izvirzot spēju aizsargāt katru mūsu teritorijas centimetru

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X