Medvedevs atkal draud. Šoreiz ar civilizācijas galu (49)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas eksprezidents un pašreizējais Drošības padomes vadītāja vietnieks Dmitrijs Medevedevs
Krievijas eksprezidents un pašreizējais Drošības padomes vadītāja vietnieks Dmitrijs Medevedevs Foto: AP/Scanpix

Krievijas eksprezidents un pašreizējais Drošības padomes vadītāja vietnieks Dmitrijs Medevedevs, komentējot Krievijas iebrukumu Ukrainā, atkal ķēries pie draudiem un šoreiz piedraudējis pat ar visas civilizācijas galu.

Medvedeva jaunākie spriedelējumi izklāstīti viņa slejā Krievijas prokremliskajā laikrakstā “Izvestija”.

Šajā slejā viņš kārtējo reizi komentē iemeslus Krievijas iebrukumam Ukrainā un ieskicē apokalipses scenāriju, ja radīšoties jautājumi par pašas Krievijas eksistenci.

“Aizsākums traģēdijai, kas šobrīd risinās Ukrainā, ielikts brīdī, kad sagruva Padomju Savienība. Pēc impērijas uzplaukuma sagaidāms ilgs ceļš uz vienu un to pašu finālu - iziršanu un karu,” raksta Medvedevs.

“Tā notika arī ar PSRS, tomēr atliktā variantā. Karš varēja sākties ātrāk, bet sākās tagad. Kara katalizators bija Rietumu pasaules atsaldētā un ciniskā attieksme,” viņš piebilst.

Krievijas diktatora Vladimira Putina uzticamais līdzgaitnieks Medvedevs uzskata, ka karu Ukrainā izraisīja nevis Krievija, bet gan divi notikumi.

Pirmais notikums bijis 2008.gada augustā, kad Rietumi esot atbalstījuši Gruzijas agresiju pret osetīniem. Otrais notikums esot 2014.gada pavasaris, kad Rietumi esot krituši histērijā par Krimas iedzīvotāju “referendumā” pausto vēlmi pievienoties vēsturiskajai dzimtenei Krievijai.

Tieši tāpēc Rietumi esot nolēmuši Ukrainā izveidot īpašu “Antikrieviju”.

Medevdevs arī norāda, ka Rietumi, kas esot sagrāvuši Padomju Savienību, ar Krieviju to pašu nekad neizdarīšot.

“Ja nopietni aktualizēsies jautājums par pašas Krievijas eksistenci, tas tiks risināts nevis Ukrainas frontē, bet gan kopā ar jautājumu par visas cilvēku civilizācijas tālāko eksistenci. Pasaule bez Krievijas mums nav vajadzīga,” pauž Medevedevs.

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu