7 vienkārši paņēmieni, kā paātrināt matu augšanu

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Josep Suria/Shutterstock

Nereti gadās, ka jau nākamajā mirklī pēc friziera apmeklējuma nožēlojam lēmumu nogriezt matus.Tad atliek tikai pacietīgi gaidīt, kad tie ataugs, un tas, kā zināms, ir visai laikietilpīgs process. Bet mums tev ir labas ziņas. Izrādās, matu augšanu var paātrināt!

Lūk, septiņi priekšnosacījumi, kas jāievēro, lai paātrinātu matu augšanu.

Tīrība – veselu matu ķīla

Netīrumi, pārlieka matu taukošanās un veidošanas līdzekļu atliekas var aizsprostot matu folikulus un palēnināt matu augšanu. Lai no tā izvairītos, ļauj matiem nedaudz atpūsties - kādu laiku neizmanto veidošanas līdzekļus, fēnu un taisnotāju.

Izvēlies piemērotu šampūnu

Lielākā daļa šampūnu labi noņem netīrumus un matu veidošanās līdzekļu pārpalikumus. Bet jāņem vērā, ka izvēloties savam matu tipam nepiemērotu produktu vai pat vienkārši mazgājot tos biežāk nekā nepieciešams, tu riskē sabojāt matu struktūru, iedzīvoties blaugznās, sašķeltos matu galos vai citās nepatīkamās problēmās, kas, loģiski, kavē arī matu augšanu. Ko darīt? Izpildi šo testu, lai noskaidrotu, kāds ir tavs matu tips un saņem ieteikumus šampūna izvēlē.

Izmanto kondicionieri

Matu krāsošana un karstums, tos veidojot, ar laiku vājina matus, it īpaši galos – tie kļūst sausi, sašķelti un lūstoši. Lai atrisinātu šo problēmu, izmanto matu tipam atbilstošu kondicionieri katru reizi, kad mazgā matus. Šis produkts palīdz aizvērt matu kutikulas, tādējādi pasargājot matus no bojājumiem.

Liec lietā matu masku

Nolemjot ataudzēt garus matus, “vājais posms” ir matu gali – jārēķinās, ka tiem būs nepieciešama īpaša uzmanība un kopšana. Ar parasto kondicionieri nepietiks. Protams, matu galus var regulāri apgriezt, taču, ja neesi ar mieru ķerties pie tik drastiskiem pasākumiem,

reizi nedēļā izmanto matu masku vai uzklāj matu galiem kopjošu eļļu.

Guli uz satīna spilvendrānas

Ja līdz šim pierasts gulēt uz kokvilnas spilvendrānas, būtu ieteicams to nomainīt pret satīna spilvendrānu. Tā ir mīkstāka un zīdaini gluda, un tas nozīmē, ka naktsmiera laikā mati mazāk cietīs no berzēšanās pret audumu, un tu pamodīsies mazāk izspūrusi nekā parasti. Starp citu, ja mēdz saņemt matus mezglā vai astē, izmantojot matu gumiju, arī tad ieteicamākā izvēle būs ar satīna audumu apvilkta gumija, kas mazāk traumēs matus.

Foto: Jan Cieplik/Shutterstock

Pārskati ēdienkarti

Lai tavi mati augtu griezdamies, liela nozīme ir arī sabalansētai ēdienkartei. Daudzos gadījumos

uztura un dzīvesveida uzlabošana var veicināt matu veselību, tostarp arī augšanu,

proti, ikdienā veicot pietiekami daudz fizisku aktivitāšu, ēdot sabalansēti, uzturā lietojot vitamīniem bagātus produktus.

Biotīns, selēns, cinks un varš - ar šo vitamīnu atbalstu tavi mati tiks stiprināti, augs garāki un stiprāki. Lielisks matu stiprināšanas un augšanas stimulēšanai ir silīcijs, jo tas uzlabo kolagēna sintēzi, rezultātā stiprinot matus, savukārt C vitamīns nodrošina, lai asinsvadu sieniņas būtu stipras un elastīgas. Līdz ar to uzlabojas matu šūnu un galvas ādas apasiņošana. Saņemot pietiekamu daudzumu šo vitamīnu un uzturvielu, var uzlaboties matu veselība un to izskats, tādēļ izvēlies minerālvielām bagātus pārtikas produktus:

  • Biotīns atrodams olu dzeltenumā, dzīvnieku aknās, nierēs, riekstos, pākšaugos, graudaugos, ziedkāpostos, banānos un sēnēs;
  • Selēns sastopams zivīs un jūras produktos, cūkgaļā, liellopu un aitas gaļā, putnu gaļā, piena produktos, pilngraudu miltu izstrādājumos, riekstos, tomātos, pupiņās, sēnēs, puķkāpostos, ķiplokos, ķirbjos;
  • Cinks atrodams austerēs, krabju gaļā, jēra / liellopu gaļā un aknās, nierēs, sēklās (ķirbju, sezama, u.c.), turku zirņos, pupiņās, riekstos, spinātos, piena produktos, olās, lasī, kakao pulverī.
  • Varš sastopams jūras produktos (zivis, austeres, kalmārs), liellopa, cūkas, jēra un putnu gaļā, kā arī nierēs un aknās, zaļumos, riekstos, sēklās, žāvētos augļos, ziedkāpostos, pupiņās, zirņos, piena produktos, avokado, pilngraudu produktos, ogās;
  • Silīcijs dabiski atrodas graudaugu produktos, banānos un pupiņās;
  • Daudzi cilvēki C vitamīna uzņemšanai lieto citronus un apelsīnus, bet izrādās, ka visvairāk C vitamīna satur upenes, kivi, paprika, spināti, puķkāposti un arī kartupeļi.  Dienā pietiek ar 50 gramiem upeņu, lai tiktu nodrošināta pietiekama C vitamīna dienas deva!

Ja ikdienā tiek lietots nepilvērtīgs uzturs, papildus var lietot uztura bagātinātājus, lai uzņemtu pietiekamu vitamīnu un minerālvielu daudzumu. Tiesa,

jāņem vērā, ka uztura bagātinātāju labvēlīgo ietekmi var just aptuveni pēc mēneša.

Lai rezultāti būtu acīmredzamāki un paliekošāki, ieteicams uztura bagātinātājus un vitamīnus lietot 3-6 mēnešus.

Esi reāls

Un visbeidzot - pat, ja ievērosi visus priekšnosacījumus un parūpēsies par ideāliem apstākļiem matu augšanai, esi gatava tam, ka tavi

mati pilnīgi noteikti neizaugs līdz viduklim vienā naktī.

Apbruņojies ar pacietību,aizmirsti par sprintu un noskaņojies maratonam, jo jaunākie pētījumi liecina, ka eiropiešiem vidējais matu augšanas ātrums ir 13 centimetri, aziātiem - 15 centimetri gadā. Lai izdodas!

Raksts tapis sadarbībā ar Nizoral.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu